Мурал Гаге Николића ускоро и у Бијељини

Легенда српског глумишта Драган Николић добиће мурал и у Бијељини, најавио је начелник градског Одјељења комуналне полиције Дико Симић.

Република Српска 29.03.2016 | 14:30
Мурал Гаге Николића ускоро и у Бијељини

Симић је рекао да ће у оквиру традиционалне акције "Април, мјесец чистоће" млади из невладиних организација нацртати у центру града два мурала, од којих ће један бити посвећен недавно преминулом глумцу.

Са невладиним организацијама планирано је и чишћење корита и обала канала Дашнице у граду, а Симић истиче даљу потребу развијања свијести и добре сарадње са грађанима са циљем очувања комуналног реда.

Он очекује да ће планирано постављање видео-надзора у Бијељини одвратити неодговорне суграђане од инцидената какав се десио прије 20 дана, када су четворица младића гурнули контејнер са смећем са обале у канал у центру града, у Улици мајора Драгутина Гавриловића.

"На снимцима са видео-надзора оближњих зграда виде се четворица врло младих мушкараца који су у ноћи са суботе на недјељу гурнули контејнер у канал, али се, нажалост, са снимака не може утврдити њихов идентитет", каже Симић.

Према његовим ријечима, Комунална полиција је недавно открила возило једног предузећа из којег је у бијељинском насељу Љељенча избачен отпад довезен чак из Фоче.

Симић каже да су у овом случају починиоци откривени и новчано кажњени, а сами су санирали и дивљу депонију коју су направили.

Током акције у априлу планирано је уклањање двадесетак дивљих депонија које се још стварају, углавном, на сеоском подручју, гдје нису сви грађани укључени у систем одвоза смећа.

"Радимо упорно и углавном превентивно са грађанима, али још имамо случајева и понављања депонија, најчешће на старим шљункарама, гдје се не одлаже смеће, него грађевински шут којим се те баре затрпавају", каже Симић.

Он је најавио да ће током цијелог априла грађани имати прилику да уз редован одвоз отпада из домаћинстава бесплатно уклоне и сав кабасти отпад.

У акцији "Април, мјесец чистоће" планирано је прољећно чишћење магистралних путева, прање градских улица, уређење свих зелених површина и вађење пањева и бетонских постамената од некадашњих рекламних паноа који сада представљају баријере на улицама и тротоарима.

Симић каже да ће у граду бити постављени додатни контејнери, канте за смеће у Новом насељу Јања, а свим заинтересованим школама и спортским клубовима у Бијељини у априлу ће бити подијељене саднице за уређење дворишта.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Xyз

29.03.2016 12:44

Слава му хвала за све, али људи не претерујте!

ОДГОВОРИТЕ