Мајами (М): Џумхуров сан траје! Мари у кризи - опет кобно 3. коло!

За Дамира Џумхура, 23-годишњег тенисера из Босне и Херцеговине, наставља се фантастичан турнир из Мастерс 1000 серије у Мајамију. Григор Димитров направио је изненађење и победио Ендија Марија са 6:7 (1-7), 6:4, 6:3 у трећем колу.

Тенис 29.03.2016 | 12:20
Мајами (М): Џумхуров сан траје! Мари у кризи - опет кобно 3. коло!

Џумхур се пласирао у осмину финала, пошто је савладао Михаила Кукушкина из Казахстана са 4:6, 6:1, 6:2 за сат и 57 минута игре.

Баш као ни у дуелу са Надалом, Сарајлија се није предавао после изгубљеног првог сета, већ је пројурио кроз други сет и успео да избори одлучујући.

Чинило се да је на старту трећег Џумхур упао у мини кризу, али успео је да сачува свој сервис, да би од петог гема почео да игра одлично – излуђивао је ривала дроп шотовима, стизао је ’све’ и чекао је шансе за контре које су се указивале.

До краја меча Дамир није изгубио ни гем, па је дошао до веома важне победе – пласман у четврто коло доноси му 90 бодова и 67.590 долара.

За пласман у четвртфинале Џумхур ће се борити са Милошем Раонићем, који је савладао Џека Сока са 7:6 (7-3), 6:4.

Баутиста Агут је у тај брејку трећег сета био бољи од Цонге и сада ће се састати са Кеијем Нишикоријем.

Андреј Кузњецов игра сезону каријере, после победе над Вавринком добио је и Адријана Манарина у три сета, а следећи ривал биће му Ник Кирјос, који је био бољи од Тима Смичека са 6:4, 6:4.

Григор Димитров направио је изненађење и победио Ендија Марија са 6:7 (1-7), 6:4, 6:3 у трећем колу турнира из Мастерс 1000 серије у Мајамију.

Шкот је и у Индијан Велсу изгубио у трећем колу, али овај пораз више ће га болети јер традиционално игра боље на Флориди и јер је изгубио много бодова пошто је прошле сезоне играо у финалу.

У првом сету гледали смо изузетно квалитетну игру са много интензивних размена и сјајних потеза на обе стране. Догодио се и по један брејк, али је победника првог сета ипак одлучивао тај брејк.

Како му се и раније дешавало, Димитров је пао у кључном тренутку – почео је ’додатни’ гем дуплом грешком и одједном је почео да касни на лоптице, па је Шкот сигурно и убедљиво добио тај брејк.

Када се очекивало да ће Мари додати гас, догодило се управо супротно – наједном је постао нервозан, после сваког поена нешто је коментарисао себи у браду или гласније, а константно се и расправљао са судијом.

Димитров је добио 16 од првих 18 поена у другом сету и повео је са 4:0. Тада је дошао ред на Бугарина да постане аутодеструктиван, па је грешкама вратио Марија у сет (4:3).

Сервирао је Бугарин за 1-1 на 5:4, од 40:15 дошао је Мари до брејк лопте, али је тада Димитров одиграо одлучно, извукао се на форхенд, спасао брејк лопту и убрзо освојио сет.

Прошле године у Синсинатију Димитров је био на корак до победе над Маријем, а сада је посао завршио упркос томе што је Енди први дошао до брејка и повео са 3:1. Бугарин није посустајао, лепо је бирао тренутке у којима треба да буде стрпљив, а у којима да нападне, док је са друге стране Мари постајао све нервознији.

Димитров је везао пет гемова и дошао до велике победе која може да му буде подстрек после нешто слабијег старта сезоне.

У четвртом колу чека га Гаел Монфис, који је у два сета савладао Пабла Куеваса.

Мастерс у Мајамију, треће коло:
Кеи Нишикори – Александр Долгополов 6:2, 6:2
Роберто Баутиста Агут – Жо-Вилфред Цонга 2:6, 6:3, 7:6 (7-3)
Андреј Кузњецов – Адријан Манарино 2:6, 7:5, 6:0
Григор Димитров – Енди Мари 6:7 (1-7), 6:4, 6:3
Ник Кирјос – Тим Смичек 6:4, 6:4
Гаел Монфис – Пабло Куевас 6:3, 6:4
Дамир Џумхур – Михаел Кукушкин 4:6, 6:1, 6:2
Џек Сок – Милош Раонић 7:6 (7-3), 6:4

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко

29.03.2016 13:26

Браво Дамире, пуно успјеха у даљњем такмичењу.

ОДГОВОРИТЕ