Отео авион јер је смртно заљубљен

Кипарско министарство спољних послова објавило је да је отмичар ухапшен!

Свијет 29.03.2016 | 13:55
Отео авион јер је смртно заљубљен

Према првим подацима, отмичар је из авиона изашао подигнутих руку, и тренутно се налази у притвору.

ББЦ преноси да је камера кипарске телевизије пре неколико момената снимила како неко искаче кроз прозор пилотске кабине, док је поред те особе још троје људи напустило авион, силазећи низ степенице.

Авион "ербас А320" компаније "Иџипт ер", на лету "МС181" полетео је из аеродрома у Александрији за Каиро, али је под претњом отмичара слетео на аеродром у Ларнаки на Кипру.

Мотиви отмичара су личне природе. Нема назнака да се ради о тероризму.

Отмичар је првобитно погрешно идентификован као др Ибрахим Самаха, професор ветерине на универзитету у Александрији. Касније се испоставило да је професор био један од талаца.

Скоро сви таоци су ослобођени. У авиону су још четворо чланова посаде и троје путника неегипатске националности.

Председник Кипра је потврдио да се не ради о чину тероризма него о личним мотивима, а локални медији спекулишу да је узрок инцидента љубав према његовој бившој жени Марини Парашкоу.

Он тврди да је био у браку са овом женом која живи на Кипру. Захтевао је да јој се преда писмо написано на арапском језику, али према новим информацијама, Марину је полиција довела на аеродром како би учествовала у преговорима.

- Потврђено нам је да се ради о човеку који је болестан од љубави. Он жарко жели да се врати својој бившој жени. Урадио би све за њу. Ми радимо све што можемо да ослободимо таоце - рекао је председник Кипра Никос Анастијадес.

Да подсетимо, још најмање пет особа, које на себи имају униформе, ослобођено је из авиона “Иџиптера” који је јутрос отет и приземљен у Ларнаки на Кипру.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Путник

29.03.2016 07:01

Мозе ли се свет изборити са овом гамади?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фефе

29.03.2016 09:00

Може. Изборио се с вама, избориће се и с њима.

Name

Већ виђено

29.03.2016 09:24

Да би се разумио шири контекст, морамо се одаљити од дневнополитичких дешавања и погледати дуже временске периоде. А када то урадимо видимо да је Англо-америчка Олигархија почетком 90-их (објављивањем књиге Самјуела Хантингтона "Сукоб цивилизација" - која је наручен рад) најавила свој слиједећи циљ: "Сукоб хришћанства и ислама". Он се почео проводити у бившој Југославији, затим у Чеченији, са 11.09.2011 он је укључио САД а данас имамо свакодневно "сукоб цивилизација" у Европи. Овај циљ се проводи у три фазе: (1) Међу исламски сукоби са циљем слабљења и уништавања људи исламске вјероисповијести, (2) Де-хуманизација људи исламске вјероисповијести како би хришћани лакше кренули у ратове против ислама који би водили даљем уништењу (геноциду?) људи исламске вјероисповијести, (3) пљачка и израбљиваље ресурса који се налазе на територијама гдје живе људи исламске вјероисповијести. Коме ово звучи познато он је у праву: Овај принцип је примјењен на Србе у 90-им, на Афганистанце у 80-им, на Вијетнамце у 60-им, на Кореанце у 50-ум, на Нијемце у периоду од прије Првог до краја Другог свјетског рата, на Русе прије Првог свјетског рата па до данас.

Name

Бошњак

29.03.2016 12:04

Ево, ја се слажем са тобом!

Name

ПОБЈЕДА

29.03.2016 08:35

ЈЕДИНО НОВАК ЂОКОВИЋ СВЈЕТСКИ ПРВАК МОЖЕ ДА ПОБЈЕДИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

29.03.2016 13:09

Е ајмо сада да се надје веза са Додиком,кредитом Павловицем мораааааааа!!!!!

ОДГОВОРИТЕ