Новак посјетио клинце на Флориди и донирао 20.000 $!

Први тенисер света Новак Ђоковић посетио је јуче дечји центар на Флориди у САД „Центро Матер Цхилдцаре“.

Тенис 29.03.2016 | 15:00
Новак посјетио клинце на Флориди и донирао 20.000 $!

Он је у име Новак Ђоковић фондације уручио донацију вредну 20.000 долара за програме подршке социјално угроженој деци које спроводи ова америчка хуманитарна организација.

Ђоковић је овом приликом истакао да је за њега и његову супругу Јелену веома важно да верују у дечје снове, како данас, тако и у будућности.

"Дугорочна визија наше фондације је подршка социјално угроженој деци, кроз овакве и сличне програме који им омогућавају да остваре свој пуни потенцијал. Када се удруже, људи могу да направе много лепих и добрих ствари. Заједно имамо снагу да направимо промене које значе. Зато нам је изузетно драго што смо у прилици да подржимо ‘Центро Матер’, организацију која са нама дели исту посвећеност и жељу да помогнемо деци током њиховог раног образовања", рекао је Ђоковић.

Према речима Алберта Лиђија, глобалног директора Новак Ђоковић фондације, услуге које „Центро Матер“ пружа социјално угроженој деци су од неизмерног значаја.

"Оне су важне јер доприносе стварању једнаких могућности малишана током раног развоја, што је предуслов за даљи успех у животу. Рано образовање у великој мери утиче на малишане и зато овакви програми могу да унапреде квалитет њихових живота", истакао је Лиђи.

Председник „Центро Матер“ фондације Октавио Вердеха изјавио је да ће донација бити уручена у присуству родитеља и деце предшколског узраста, која иначе не би била у прилици да похађају летњи едукативни камп.

"Пресрећни смо што Новак Ђоковић фондација дели нашу фокусираност и рад на добробити деце која ‘Центро Матер’ доживљавају као свој други дом. Ова донација створиће велику разлику у кључним годинама њиховог живота, током којих се развија самопоуздање, креативност и мотивација. Веома смо захвални Новак Ђоковић фондацији на великодушној подршци нашем програму, који ће произвести дуготрајан позитиван утицај на наше најмлађе све док не одрасту. Наши ученици радују се сусрету са Новаком Ђоковићем и прилици да светском броју 1 покажу своје умеће на тениском терену", подвукао је Вердеха.

Припремање деце за успех у школи и животу представља огроман изазов и прилику за државе широм света. Фокусираност Новак Ђоковић фондације на пружање подршке раном образовању је охрабрујући допринос у превазилажењу таквог изазова, рекао је Дејвид Лоренс, директор Дечјег покрета Флориде.

Новак Ђоковић фондација основана је 2007. године са циљем улагања у програме раног образовања и развоја деце. Иако највећи део својих пројеката реализује у Србији, Фондација настоји да пружи што већу подршку и разним програмима за малишане у земљама региона, као и организацијама у Аустралији и Северној Америци. Фондација на глобалном плану учествује у промовисању важности пружања подршке раном образовању и развоју кроз партнерство са Светском банком и Новаком у улози УНИЦЕФ-овог амбасадора добре воље.

Коментари / 0

Оставите коментар