Терза: Дуг смо смањили на 38 милиона!

Генерални директор Црвене звезда Звездан Терзић каже да је циљ свих у клубу да се у наредне три године бар једном пласирају у групну фазу ЛШ или Лиге Европе.

Фудбал 29.03.2016 | 21:20
Терза: Дуг смо смањили на 38 милиона!

"Нећемо се опустити док теоретски не освојимо титулу, али већ се спремамо за предстојеће квалификације, и организационо и финансијски и спортски. Знамо које нам позиције недостају сви заједно (тренер, спортски директор, скаути и ја) пратимо одређене играче," рекао је Терзић за Политику.

Он је рекао да верује да ће на две године продужити уовор са тренером Божовићем, који "није захтеван, али није хтео да малерише, па је замолио да прво обезбедимо титулу".

Он је истакао да буџет тек терба да се обезбеди и додао да је циљ клуба у наредне три године бар један пласман у групну фазу Лиге шампиона или Лиге Европе.

"Лига шампиона доноси 15 милиона, Лига Европе 6,5 плус приходи од улазница и ТВ права. То би био спас за Звезду", истакао је Терзић.

Он је додао да је клуб у последњих шест месеци био приморан да прода Предрага Рајковића, Марка Грујића, Луку Јовића и Вукашина Јовановића, али да ће се инсистирати да увек у екипи буде шест-седам играча из омладинске школе.

Када је у питању дуг клуба Терзић је рекао да је са 52 смањен на 38 милиона, открио да Звезда захваљујући држави Србије од Телекома и Гаспрома добије 5,3 милиона годишње, 800.000 од Телекома и 4,5 милиона од Гаспрома, од чега је 3,4 милиона заложено Поштанској штедионици за кредит из 2011. године.

"Захвални смо држави на помоћи, али не сме се заборавити да је Звезда у последње две године, по разним пореским основама, уплатила у буџет Србије четири милиона евра", поручио је Терзић.

Коментари / 0

Оставите коментар