Дао 4.500 € за младу, а она побјегла

Када сеоског момка са 40 и кусур година усамљеност доведе до очаја, када му стари родитељи окопне чекајући унуче, а он се запита због чега је све стицао и радио и по 15 сати дневно – момак предузима кораке очајника.

Србија 27.03.2016 | 18:45
Дао 4.500 € за младу, а она побјегла

Заслепљеност жељом да постане муж и отац чини га идеалном жртвом превараната.

Саговорник Телеграфа није пронашао девојку из Шумадије која би живот са њим делила на селу. Кренуо је по младу пут Албаније. Иако је рута дугачка, а бензин скуп, та рута није могла да кошта бар 7.000 евра, колико је овај човек до сада дао.

Млада из Албаније није стигла у Шумадију.

Саговорник Телеграфа чак није ни свестан да је преварен. Каже само да је лоше среће. Његов рођак испричао је ову причу због оних који крећу пут Албаније по младу, са поруком – отворите очи!

"Мој рођак Љуба пронашао је ту госпођу која наводно спаја Албанке и наше момке са села који страхују да ће остати сами. Морао је тако, неће Шумадинке у села, радије продају кинеске крпе месечно за 15.000, тако ваљда мисле да су даме. Није то сада ни битно, да скратим, мој рођак пође у Албанију по младу", сведочи саговорник Телеграфа.

Рођак Љуба договорио је да проводажијки даје 30 евра дневнице за сваки дан у Албанији и још 30 њеном помоћнику и возачу, плус путне трошкове. Тамо су контактирали Албанца који треба да их упозна са младом вољном да се уда у Србији.

"Мој рођак је тада, први пут, у Албанији био четири дана и упознао се са младом која је рекла да ради у фабрици обуће у Тирани. Разговарали су, Албанац им је преводио, мало се држали за руке и размењивали ситне нежности. Мој рођак се кући у Левач вратио као опијен. Рекао ми је да је млада прелепа, фина, скромна, сан сваког мушкарца. Није могао да верује у своју срећу. Пут га је тада коштао скоро 1.000 евра, са дневницама свих тих људи", сведочи он.

Након упознавања, дошао је дан да младожења крене по младу у Албанију. Опет дневнице за проводажијку и њеног помоћника, опет путни трошкови, храна, пиће, преноћиште. Овај пут, требало је понети и 4.500 евра које су наводно за Албанца који је пронашао младу.

"Мој рођак је платио том Албанцу, а млада је села у ауто и сви су кренули пут Србије. Рођак ми је испричао да је млада била тужна, да је плакала дуж 150 пређених километара што оставља фамилију, посебно сестру. Због тога су решили да стану крај једне кафане на путу, да попију нешто и да се млада мало среди и умије. Када су сели, девојка је замолила да оде до телефона у кафани и позове сестру још једном, пре преласка границе. Меко срце мога рођака никада то не би одбило. Да скратим, млада се није вратила за сто", прича овај Шумадинац.

Љуба је са проводаџијком и њеним помоћником кренуо у потрагу за младом, али је девојка изашла на друга врата и некуд нестала. Једино што је логично је да је неко по њу дошао аутом, сачекао је на другој страни кафане и одвезао кући.

Логично је и то да је “младенце” неко све време пратио другим аутом и сачекао девојку где треба.

"Тек тада сам се сетио да ми је Љуба рекао како му је Албанац још при првом сусрету наговестио да му он доводи девојку, али да за њу гарантује само до уласка у ауто. После тога - она је твоја, речено му је. Када је Љуба питао проводаџијку која ради за 30 евра на дан, шта сада да ради, она се брецнула на њега речима - нисам ти ја крива, што ниси чувао младу! Оно што је мени најтеже је то што мој рођак мисли да се млада заиста предомислила, не може да верује да је жртва ужасне и подле преваре. Једино чиме је `казнио` проводаџијку је да се наљутио на њу", каже Љубин рођак.

Сироти Љуба за две године пуни 40 лета и сам је. На побеглу младу потрошио је целу уштеђевину. Ипак не одустаје. Тражи другу агенцију која би му нашла албанску младу, исто онако лепу, фину и скромну, какву је већ умало нашао.

Његов рођак каже да је Љуба изузетно вредан човек, добар домаћин, али наиван и жељан брачне постеље и дечјаг плача.

Преварени младожења не зове се Љуба, ово је име изабрано јер је Шумадинац страдао у жељи да дочека љубав. Рођак превареног Шумадинца, молио је за потпуну анонимност, да се не би пола села смејало Љубиној наивности, али да други усамљени момци нешто науче.

Извор: Телеграф

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Даидза

27.03.2016 17:22

Опет Албанци изварали Србе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амиџа

27.03.2016 18:13

Не треба се радовати јер су ово људи који живе на селу а данашње овдашње господје неће тамо да се удају па је ово један од начина да се оснује породица!