Упозорење на нападе током Ускрса

Турска полиција упозорила је данас на могуће нападе "Исламске државе" на хришћане и Јевреје током Ускршњег викенда. Полиција је објавила упозорење за цијелу територију Турске на могуће нападе на цркве али и синагоге.

Свијет 26.03.2016 | 19:40
Упозорење на нападе током Ускрса

"Исламска држава" окривљена је за четири од шест бомбашких напада у Турској у протеклих осам мјесеци, укључујући и двоструки самоубилачки напад на мировном митингу у октобру прошле године, када су погинуле 103 особе.

Радикални огранак Радничке партије Курдистана /ПКК/ преузела је одговорност за нападе.

Полиција упозорава да чланови "Исламске државе" можда извиђају око богомоља те конзулата и Амбасада и да се посебан опрез треба предузети у црквама и синагогама у Анкари те фондацијама које припадају немуслиманском становништву.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Обичан Човек

26.03.2016 21:29

Није искључено да врх Турске државе није организатор или можда дјеломично повезан са свим нападима у Европи. Није ни Европа невина и она је крива за све што се догађа на Блиском Истоку.Има двоструке аршине када гину људи низе Беца.Прецизније до ријеке Саве.Доље кад гину и Срби и Муслимани и Сиријци и сви... Нема у Европи да се у бојама застава наведених земаља упале свјетла на зградама Европе.Зар смо ми људи ниже расе.Пробуди се Европо и буди онако како је писао Шекспир,Сарвантес,Гете.Ја сам да завлада мир,али тешко ,ако Европа "не дође себи".Уводи санкције Русији ,бомбардује Либију,Ирак ,Србију све због проклетих пара.И сад страдају људи који нису криви ни за ста.Криви су само што сад не устану у општи народни бунт против Европске Администрације и отјерају све на сметлиште историје.Европо ако "не дођеш себи",а и Ја живим у теби Европо.Не желим бити песимиста и вјерујем у боље сутра,али ако се не пробудимо и схватимо да свуда живе људи.Европа би могла отићи у мрак и ноћ....

ОДГОВОРИТЕ