"Није било упада наоружаних група"

Полиција је саопштила да је извршен "преглед локација и претрес напуштених зграда дуж граничне линије које су проглашене за кризно
подручје".

Регион 26.03.2016 | 10:55
"Није било упада наоружаних група"

Македонска полиција је званично саопштила да нема места паници и да је ситуација под контролом, реагујући на вести да је наоружана група са Косова упала на територију Македоније, а портал 24 вести.мк је објавио да је полицијска акција завршена.

Полиција се саопштила да није било никаквог упада, већ да је извршен "преглед локација и претрес напуштених зграда дуж граничне линије које су проглашене за кризно подручје.

Потврђено је да има више барикада у селу Арачиново и контрола више села Липковско.Полиција је потврдила да се у више села у којима су етничка већина Албанци спроведена акција, али да је реч о „редовним активностима“.

Саопштено је да је током претреса више локација пронађена група азиланата које су мештани држали у заробљеништву мимо њихове воље.Како јавља македонски портал 25 вести.мк, под полицијском контролом су насеља Слупчане, Матејче и Арачиново.Неки медији су известили да се полиција суочила са  наоружаном групом која је наводно повезана са прошлогодишњим терористичким нападом у Куманову  и са тзв. "командантом Соколијем".

Према незваничним информацијама, за сада су ангажоване хеликоптерске јединице и редовни састав полиције.Такође, према незваничним информацијама, у Слупчанима се чула и пуцњава.Информативња агенција Инфомакс је јавила да је полиција блокирала насеља Арачиново и Липково.

Телевизија " Телма" је јавила да за сада нема службених потврда да ли се ради о акцији усмереној против тероризма, или је она уперена против неке криминалне групе, а да су поред блокаде на улазу у Арациново, јединице анти-интервентне полиције присутне у селу Ропаљце и  месту под називом Случанско добро.

Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар