Кубанци одушевљени "Ролинг Стонсима"

Стотине хиљада Кубанаца присуствовало је, уз песму, одушевљено клицање и грмогласан аплауз, првом концерту британске рок групе "Ролинг Стонс" на Куби, где је рок музика годинама била забрањена.

Свијет 26.03.2016 | 08:50
Кубанци одушевљени "Ролинг Стонсима"

Спортски комплекс "Сијудад депортива" у кубанској престоници, који може да прими 450.000 гледалаца, синоћ је био препун, док су се реке људи преливале на улице, а многи су чак стајали на крововима околних зграда, па је чувени музички састав поздравило укупно пола милиона фанова, преноси АФП.

"Знамо да је раније било тешко чути нашу музику на Куби, али ево нас, сада смо овде. Мислим да се времена мењају, зар не", рекао је вођа "Ролинг Стонса" Мик Џегер на шпанском обративши се публици, што је пропраћено снажним аплаузом и одобравајућим клицањем.

Људи свих старосних доба скакали су у ритму музике легендарног рок састава и певали заједно са Џегером чувене хитове.Концерт, који је био бесплатан, првобитно је заказан за 20. март, али је због овонедељне посете америчког председника Барака Обаме померен за 25. март.

Између шездесетих и деведесетих година прошлог века, рок енд рол је на комунистичкој Куби био спречаван у различитим степенима, због чега су поклоници морали тајно да га слушају, а у тајности се и трговало прокријумчареним снимцима.Јучерашњи концерт био је најграндиознији који је икада организован на Куби, где ниједна рок група тог ранга досад није свирала.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Замена теза

26.03.2016 10:04

Ако је Америка завела санкције Куби, онда је то вазило и за културу и није цудо сто је та врста музике забрањивана.Ста би они хтели да се куби уведу санкције а званицна Куба да велица њихову културу? Мозда би ти музицари хтели да казу ко је крив.

ОДГОВОРИТЕ