Твитераши: А где вам је Је суис Анкара?

Француски лист “Монд” објавио је цртеж у ком се изражава подршка француског народа Бриселу након терористичких напада на тај град.

Свијет 25.03.2016 | 22:50
Твитераши: А где вам је Је суис Анкара?

Оригинални цртеж дело је Џана Плантуреа и представља две уплакане и загрљене заставе Белгије и Француске са датумима на које су се догодили напади у овим државама.

 

Међутим, многи су истакли чињеницу да медији не извештавају равноправно о нападима у земљама ван Европске уније, наводећи пример недавних експлозија у Анкари и Истанбулу, које нису биле ни приближно заступљене као Брисел и Париз.

Јасмин Ахмед, студенткиња права, оснивач Друштва Нелсона Манделе у Британији и колумнисткиња, написала је у свом тексту за "Инди воисиз" да није фер што се на друштвеним мрежама није изражавала солидарност и са турским жртвама.

“Где је био наш цртеж за оне који су погинули у Турској од руке терориста? Зашто Даунинг стрит није подигао турску заставу након напада у Анкари?”, написала је она.

С њом су се сагласили многи корисници друштвених мрежа, а убрзо потом објављена је и допуњена верзија цртежа солидарности:

На њему је и застава Турске и датуми напада у Анкари и Истанбулу.

 

 Исламска држава стоји иза бомбашких удара у којима је 10. октобра 2015. погинуло више од 100 људи, док је барем 28 настрадало у подметању бомбе 17. фебруара ове године.

Тридесетседморо људи је погинуло, а 125 повређено у сличном нападу 13. марта, док је петоро људи настрадало и више од 30 повређено у нападу на Истанбул само три дана пре догађаја у Бриселу.

 

 

 Извор: ИНДЕПЕНДЕНТ 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Неко

26.03.2016 04:10

А засто би неко "Је суис Анкара"? Па Ердоган није ниста мањи терориста од ИСИЛ-а! Сам је минирао своје људе...због оних 6 милијарди сто треба да добије од злоцинацке ЕУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

26.03.2016 07:15

Брзо смо заборавили Турску и поплаве,јер сад ипак смо мали играци Русије ,а они Турске

ОДГОВОРИТЕ