ЕЛ: ПАО престигао Звезду! Бамберг изненадио ЦСКА!

Тим Александра Ђорђевића савладао Дарушафаку у Истанбулу 86:84, поенима Елиота Вилијамса две секунде пре краја! Бамберг изненадио ЦСКА и закувао ситуацију! Велика победа немачког тима над "армејцима", којима се и те како пољуљало прво место у Групи Ф!

Кошарка 24.03.2016 | 23:15
ЕЛ: ПАО престигао Звезду! Бамберг изненадио ЦСКА!

Црвена звезда Телеком није добила помоћ Дарушафаке у борби за пласман!

Турски тим дочекао је овог четвртка Панатинаикос, био надомак пораза, па победе, али је у најважнијем моменту, четири секунде пре краја, Скоти Вилбекин засрљао под кош "зелених" и промашио...

Шутер Панатинаикоса Елиот Вилијамс ухватио је лопту, кренуо ка половини домаћина и две секунде пре краја био фаулиран, ударцем Вилбекина, трагичара меча.

Очекивано, Американац је искористио оба слободна бацања и поставио коначан резултат, који Панатинаикос одржава у све теснијој борби за друго место са Локомотивом Кубањ, јер и један и други тим од вечерас имају скор 8-4, односно победу више од Црвене звезде Телеком (7-5).

ДАРУШАФАКА - ПАНАТИНАИКОС 84:86 (30:22, 12:18, 21:25, 21:21)

Тренер Атињана Александар Саша Ђорђевић потрошио је много живаца у финишу утакмице и у неколико момената отворено показивао љутњу. Његов тим је преузео контролу над утакмицом серијом 11:2 (од 35. до 39. минута) и повео 81:77, али је потом јако брзо испустио и вођство и конце иигре.

Дарушафака је агресивним пресингом приморала Атињане на грешке, па поенима Скотија Вилбекина "са црте" повела 84:81. До краја су у том тренутку остале још 43 секунде и тријумф домаћина био је јасно наговештен...

Ипак, херој победе Панате Вилијамс је 25 секунди пре краја изједначио својом првом тројком и створио Дарушафаки шансу да у последњем поседу, без прекршаја грчког тима, покуша да креира шут за тријумф.

Међутим, та акција завршена је описаним покушајем Вилбекина преко четворице "зелених" и промашајем, са којим је отишла и шанса домаћина да победи.

Најефикаснији играч утакмице био је српски центар Мирослав Радуљица, који је постигао 21 поен, уз шест скокова и индекс 21. Огњен Кузмић није наступио због повреде, а Александар Саша Павловић није се "уписао" за пет минута у игри.

Са друге стране, Дарушафаку су носили Семих Ерден са 18 поена, Вилбекин са 13 поена, Манучар Маркоишвили са 12, док је Милко Бјелица сабрао шест, уз исто толико скокова.

С обзиром на то да је Фенер практично неколико кола уназад обезбедио пласман међу најбољих осам као први на табели Групе Е, биће веома занимљиво пратити борбу осталих тимова за (што бољи) пласман.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 12. КОЛА

ГРУПА Е

Четвртак

Локомотива Кубањ - Црвена звезда 86:62
Дарушафака - Панатинаикос 84:86

Петак
Цедевита - Фенербахче
Ефес - Уникаха

ТАБЕЛА: Фенербахче 10-1, Локомотива 8-4, Панатинаикос 8-4, Црвена звезда 7-4, Ефес 5-6, Дарушафака 3-9, Уникаха 3-8, Цедевита 2-9.

Парови преостала два кола:

13. рунда
: Локомотива - Уникаха, Звезда - Дарушафака, Фенербахче - Ефес, Панатинаикос - Цедевита

14, последња
: Ефес - Панатинаикос, Цедевита - Звезда, Дарушафака - Локомотива, Уникаха - Фенербахче.

Бамберг изненадио ЦСКА и закувао ситуацију! Велика победа немачког тима над "армејцима", којима се и те како пољуљало прво место у Групи Ф!

Бамберг може све и никад га не би требало отписивати!

Екипа Андрее Тринкијера већ је у Топ 16 фази победила Барселону код куће, Олимпијакос у Грчкој и у Немачкој, где је савладала и Химки, али је вечерас приредила вероватно највеће изненађење у Топ 16 фази.

Пред 5.700 посетилаца Бросе арене, првом фавориту за освајање "пол позиције" у Групи Ф закомпликована је судбина:

БАМБЕРГ - ЦСКА 91:83 (22:20, 21:19, 25:28, 23:16)

Предвођен сјајним Италијаном Николом Мелијем (17 п), као и Никосом Зисисом и Леоном Радошевићем (по 14) аутсајдер у вечерашњем окршају остварио је историјски тријумф и потпуно закувао ситуацију на табели.

Од вечерас је потпуно отворена и борба за врх Групе Ф, а и за пласман у Топ 8. И тек би могла да постане још узбудљивија.

Овим поразом, екипа нашег Милоша Теодосића (19 п, 3/10 за три) и Француза Нандо Де Колоа (21 п, 7 ас) дочекаће последња два кола Топ 16 фазе на деоби првог места, на којој остаје и Лаборал Кућа, која је у среду победила Барселону на свом терену.

До краја ове фазе такмичења, "армејци" ће дочекати Жалгирис и гостоваће Олимпијакосу и ако остваре две победе дочекаће нокаут фазу на првом месту, захваљујући Теодосићевом кошу за прошлонедељни тријумф ЦСКА над Лаборалом и довољну разлику за предност у међусобном скору у односу на Лаборал Кућу.

Дакле, руски великан сам одлучује своју судбину, док ће екипа Велимира Перасовића дочекати Реал Мадрид и гостовати Бамбергу, надајући се својим победама и још једном киксу фаворита из Москве.

Истовремено, јако ће узбудљива бити трка и за преостала два места у Топ 8 фази!

Бамберг се овом победом изједначио са Барселоном, која је четврта на табели, док је трећи Реал, са скором 6-5 и победом више од Олимпијакоса (5-6), са којим ће се у петак састати у Атини.

У случају победе Пирејаца над "краљевским клубом", чак четири тима Групе Ф дочекаће претпоследње коло Топ 16 фазе са скором 6-6! То значи да је тренутно пласман само Жалгирису ван домашаја.

Према тренутној ситуацији, биће то фото-финиш евролигашке трке за место у доигравању!

ГРУПА Ф

Лаборал Кућа - Барселона 75:71 (15:16, 25:17, 16:12, 19:26)

Четвртак
Бамберг - ЦСКА 91:83

Петак
Жалгирис - Химки
Олимпијакос - Реал Мадрид

ТАБЕЛА: Лаборал 8-4, ЦСКА 8-4, Барселона 6-6, Реал Мадрид 6-5, Бамберг 6-6, Химки 5-6, Олимпијакос 5-6, Жалгирис 2-9.

Коментари / 0

Оставите коментар