Тада су цивили били легитимни војни циљеви

Данас, 17 година након НАТО бомбардовања, присјећамо се жртава НАТО агресије. Готово да нема града у Србији који је у 78 дана бомбардовања заобиђен, а број жртава, углавном цивила, био је између 1200 и 2500, а преко 6000 је рањено.

Србија 24.03.2016 | 19:09
Тада су цивили били легитимни војни циљеви

Они су за агресоре колатерална штета. Централну државну комеморативну церемонију у Варварину, која је започела опелом за жртве, предводио је предсједник Владе Србије Александар Вучић.

Окупљенима се обратио отац најмлађе жртве Нато бомбардовања Варваринског моста Сање Миленковић, која је страдала заједно са још 9 цивила, недужних жртава, које свако нису могле да буду легитиман војни циљ.

Тадашња Савезна Република Југославија бомбардована је без консензуса Савјета безбједности Уједињених нација, чиме су прекршене одредбе међународног права.

Минутом ћутања полагањем вијенаца и цвијећа и прислуживањем свијећа, годишњица бомбардовања обиљежена је у свим оним градовима који су били нелегитимне мете – за све оне жртве, чију невиност и данас многи покушавају да оспоре.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Доћи ће и тај дан

24.03.2016 18:38

Једног дана ће се и њима и судијама у Хагу судити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оце оце

24.03.2016 19:12

Сацекајте малко незурите.

Name

Дане

24.03.2016 22:47

НАТО-НАЦИСТИЧКА-АМЕРИЧКА-ТЕРОРИСТИЧКА-ОРГАНИЗАЦИЈА.

Name

дамир

24.03.2016 21:53

Дзаба сад кукање убудуце памет у главу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане

24.03.2016 22:01

НАТО-НАЦИСТИЧКА-АМЕРИЧКА-ТЕРОРИСТИЧКА-ОРГАНИЗАЦИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане

24.03.2016 22:30

Поштовани гледаоци БНТВ,поштовани пријатељи БНТВ,поштовани пријатељи Србског народа широм света:Данас се навршава 17.година када је најозлоглашенија организација у историји света: НАТО-Нацистичка-Америчка-Терористичка-Организација извршила монструозну агресију на Југославију,Србију,Србски народ и слободарске грађане Србије.Србски народ је кроз своју богату историју одувек био на страни Бога,Слободе и Правде.Србски народ као што је ценио своју слободу,тако и Србски народ поштује и слободу у других угњетених и поровбљаваних народа и људи у свету.Велики број злочина у историји после другог светског рата извршили су Амерички Фашисти у Свету.Адолф Хитлер би требао да добије Нобелову награду за мир у поређењу са злочинима Америчких Фашиста у свету и њихових послушника у појединим земљама.Девиза Америчких Фашиста је:завади па владај,по узору на Аустроугарску.Ни Аустроугарска се не може поредити са Америчким злочинима.Вијетнам,Либија,Сирија,Ирак,Сомалија,Авганистан, Палестина,Република Србска,СР Југославија и још велики број земаља нека опросте што нисам стигао да набројим.Великих људи невиних је страдало у тим злочинима.Велики људи који су били предводници слободарског света који су се супроставили Америчким злочинцима.САДАМ ХУСЕИН,СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ,МУАМАР АЛ ГАДАФИ И ДРУГИ КОЈИ СУ СТРАДАЛИ ЗА СЛОБОДУ СВОЈИХ НАРОДА И ЗА СЛОБОДУ СВЕТА. Одувек је у историји добро побеђивало.Добро је од Бога а рђаво од Демона. Када би било друкчије свет неби постојао. ДАНАС У 21.ВЕКУ СЛОБОДАРСКИ СВЕТ ИМА ЧОВЕКА,БОЖИЈЕГ ИЗАСЛАНИКА ВЛАДИМИРА ПУТИНА ВРХОВНОГ КОМАНДАНТА РУСИЈЕ И СВИХ ЉУДИ КОЈИ СУ ЗА СЛОБОДУ. ВЛАДИМИР ПУТИН ЈЕ ПРЕДВОДНИК СЛОБОДАРСКОГ СВЕТА ПРОТИВ: НАТО.НАЦИСТИЧКЕ-АМЕРИЧКЕ-ТЕРОРИСТИЧКЕ-ОРГАНИЗАЦИЈЕ. НАЛОГОДАВЦИ,ИЗВРШИТЕЉИ НАЈВЕЋИХ ЗЛОЧИНА АМЕРИЧКИХ ФАШИСТА НАДАМ СЕ УСКОРО ДА ЋЕ ИЗАЋИ ПРЕД СВЕТСКО ЛИЦЕ ПРАВДЕ И ОДГОВАРАТИ ЗА СВОЈА ДЕЛА. АКО НЕ НА ЗЕМАЉСКОМ ОНДА НА БОЖИЈЕМ СУДУ. БОЖЕ СПАСИ СВЕТ ОД НАТО-НАЦИСТИЧКЕ-АМЕРИЧКЕ-ТЕРОРИСТИЧКЕ-ОРГАНИЗАЦИЈЕ И ДАЈ ЉУДИМА МИР У СВЕТУ. 24.МАРТ.2016. АНТИ-НАТО

ОДГОВОРИТЕ