Лустери су опет у моди

Његово величанство лустер сада се вратио на велика врата. Избор је огроман, од кристалних преко модерних до елегантних. Најпрактичнији су модели са фиксним светиљкама.

Занимљивости 24.03.2016 | 13:00
Лустери су опет у моди

Пре неколико сезона, лустери су "протерани" из кућа и замењени минималистичким, уградним светиљкама и лампама, задуженим за романтичну атмосферу. Али, његово величанство лустер сада се вратио на велика врата. Избор је огроман, од кристалних преко модерних до елегантних.

Најпрактичнији су модели са фиксним светиљкама, које једино могу да створе проблем ако једног дана пожелите да промените ентеријер и схватите да се не уклапају у оно што сте замислили. Зато при избору лустера будите опрезни, јер они могу потпуно променити изглед просторије, да учине да заблиста или да је наруже. Пре естетике, размишљајте о квалитету светла и не водити се оним "веће је боље". Када схватите колико сијалица и какво светло желите у амбијенту, обратите пажњу на ентеријер да лустер не би одскакао.

Модерни су модели чистих, сведених линија, који одлично изгледају у XXЛ величини. Ако више волите комадне, са много детаља, декоратери саветују да је боље да буду мањи јер се тако уклапају у сваки стил, нарочито традиционални. Када размишљате о величини лустера, требало би да узмете у обзир висину плафона, распоред намештаја и наравно величину просторије. У дневној соби, као најпрометнијој у дому, окачите га у централни део, најбоље изнад сточића за кафу. У трпезарији би пречник лустера требало да одговора половини или трећини ширине стола, а поставите га 80 цм изнад стола. За сјајан први утисак, обавезно га окачите у ходнику, а дозу гламура добићете ако изаберете занимљив модел и за купатило.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар