Лахрауи био познат полицији као фанатик

Бриселска полиција је од синоћ спроводила активне рације у потрази за Лахрауијем (25), чији је ДНК пронађен у кућама који су користиле особе које су прошле године извеле нападе у Паризу, саопштило је тужилаштво.

Свијет 23.03.2016 | 12:40
Лахрауи био познат полицији као фанатик

Претходно су белгијски медији јавили да су двојица бомбаша-самоубица, који су извели напад на бриселском аеродрому, идентификована као браћа Халид и Брахим Ел Бакрауи, која су од раније позната полицији.

Лахрауи је рођен 18. маја 1991. године у Белгији, био је познат полицији као фанатик Исламске државе, а живио је под лажним именом.

Прије три године био је у Сирији, али је успио да се врати у Европу са новим идентитетом, преваривши службе безбједности. Студирао је машинство на Институту у Шаербеку, међутим, послије дипломирања упутио се у Сирију, преноси Даилy Стар, Медији преносе да је био добар пријатељ са Салахом Абдесламом, једним од главних нападача на Париз.

Лахрауи је правио бомбе за напад на Париз 13. новембра, а такође, постоји основана сумња да је он осмислио специјалне бомбе са ексерима које су убиле 31 особу јуче у Бриселу и раниле око 250 људи. Лахрауи је у септембру прошле године путовао у Мађарску са Салахом Абдесламом, главним осумњиченим за нападе у Паризу.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

кк

23.03.2016 13:25

Зна му се име а није ухапшен мало чудно.

ОДГОВОРИТЕ