Рањени Србин: Мртви су лежали на све стране

Један од двојице Срба рањених на аеродрому у Бриселу у јутрошњем терористичком нападу препричао је тренутке ужаса када су експлодирале бомбе које су подметнули исламисти.

Свијет 22.03.2016 | 16:30
Рањени Србин: Мртви су лежали на све стране

Рањени Србин је испричао за "Спутњик" да ће од данас 22. март славити као други рођендан. Он није желео да открије своје име, да не би узнемирио породицу која је у Србији.

- Детонација нас је бацила, летели смо неколико метара. По нама је прво пало стакло, а преко њега конструкција плафона и гипсане плоче. Нешто ми је пробило кожну јакну, дукс, мајицу и забило се у десну лопатицу. Било је ужасно, око нас су лежали мртви људи, видео сам и једног војника који је лежао у локви крви. Свуда по гардероби су ми комадиц́и људског меса… Када сам схватио да смо живи, почели смо одмах да се извлачимо са аеродрома на коме је настао општи хаос - причао је повређени путник из Србије.

Рекао је да му је од силине детонације оштећен слух, што су му рекли у бриселској болници.

- Проценио сам да је боље да одмах уђемо у нека кола, да не чекамо Хитну помоћ. Имали смо срец́е, наишао је такси. Добро смо прошли. Превили су нам ране у болници, прегледали и убрзо нас пустили. У шоку сам. И даље ништа не чујем, експлодирало је буквално пет метара иза нас. Кажу да ми је оштец́ен слух и да то још морам да проверим. Данас ми је други рођендан - рекао је путник из Србије, који је додао да још не зна како ће се вратити кући, пошто је аеродром у Бриселу до даљег затворен.

(Информер)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Топлана

22.03.2016 15:34

Влада РС једва дочекала да улаже у пројекте борбе против тероризма

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

22.03.2016 15:42

Што међу СРБима није било више повређених требамо да захвалио данашњим Младунцима и Старом СРБском Рођаку Господу нашем Исусу Христу, Светом Сави и Свим Светим који воде бригу о СРБима. Због тога без крста на себи не идите ни преко прага!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор Брисел

22.03.2016 16:06

Престани висе, ограницен си као балкон. Најмање нас било гдје и путује. Највисе гледамо тудја посла а најмање своја. Сви имају своје циљеве а ми смо голи посматраци.

Name

ре-михајло

22.03.2016 16:09

Ти си сабрао памет цитавог свијета. Задрзи је за себе . А нас обицне смртнике ослободи нас твојих филозофија

Name

крајисник

22.03.2016 16:21

Нисул јос пронасли "пасос",од "главног организатора". Вецерас це они јавити да су пронасли пасос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

22.03.2016 16:25

Тразили сте, гледајте. Деценијама финансирамо тобозе политицаре и врсне струцњаке у свим областима јавног зивота, а никада се нисмо запитали да ли си несто науцили и да ли знају несто да раде. Иста прица је и у лазној творевини која је легло корупције и кроминала, које су последица тога да су барем 30 проценара европских парламентараца наркомани. Ако је циљ српских политицара да уђемо у такву заједницу, мој одгобор је НЕКА ХВАЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАТО

22.03.2016 16:43

НА ТО И НА ТО ОБРАТИТИ ПАЗЊУ ЗА ТО

ОДГОВОРИТЕ