Почело суђење за убиство кик-боксера

Свједок под имунитетом Специјалног тужилаштва РС Рајко Бован из Требиња казао је у бањалучком Окружном суду да је Миљан Ратковић (29) хицима из аутоматске пушке усмртио кик-боксера Марка Ђерића.

Република Српска 22.03.2016 | 11:00
Почело суђење за убиство кик-боксера

Према његовим ријечима, овај злочин су испланирали Ратковић и оптужени Дако Пикула (29) из Требиња.

Осим Пикуле и Ратковића, за убиство Ђерића оптужен је и Радован Андрић (19). Њих Специјално тужилаштво РС терети за саучесништво у убиству требињског кик-боксера, који је усмрћен 24. маја прошле године у сачекуши испред своје зграде у насељу Полице. У оптужници је наведено да је у њега пуцао Ратковић из аутоматске пушке и да је убиство почињено из безобзирне освете. Пикула је наговорио Ратковића да усмрти Ђерића, јер се са њим сукобио испред ноћног кула "Мерлот" у Требињу. Ратковић је на то пристао, јер је и он желио да се освети Ђерићу, с којим је такође имао сукоб. Андрић је послије убиства сакрио пушку, која још није пронађена.

Бован је у суду казао да му је за план ликвидације Ђерића рекао Ратковић три дана прије убиства.

"Он ме позвао телефоном и када смо се састали, рекао ми је да су он и Дако планирали да убију Ђерића. Тражио је да му помогнем и да јавим кад Ђерић из клуба 'Мерлот' крене кући. Пристао сам зато што смо били пријатељи. Рекао ми је да му, када видим да Ђерић креће кући, пошаљем поруку 'Ок и ја идем кући'" испричао је Бован.

Још је казао да је раније присуствовао и разговорима између Ратковића и Пикуле, који су говорили о сукобима које су имали са Ђерићем.

"Причали су да га треба претући, а Ратковић је рекао да му треба поломити кољена", рекао је Бован.

Додао је да је у ноћи убиства с друштвом био у граду у кафићу "Палма" и да се састајао с Пикулом и Ратковићем, који је имао на себи црно одијело, шљем на глави и пушку.

Бован је рекао да је договорену поруку "Ок и ја идем кући" послао Ратковићу након што је у јутарњим часовима прошао крај клуба "Мерлот" и видио да на вратима нема Ђерића. Свједок Бован је признао да се бави и шверцом дроге, а њему је Специјално тужилаштво РС дало имунитет и за учешће у тешком убиству Ђерића и за шверц дроге ако свједочи.

Јуче је исказ дао и отац убијеног Марка, Слободан Ђерић, који је казао да му је син раније рекао да је имао сукоб са Ратковићем и Пикулом.

"Пикула је рекао "да ће му просути мозак", а његова супруга да се неће извући некажњено. То вече када је убијен ја сам спавао и пробудила ме је пуцњава. Позвао сам Марка, али се није јављао. Истрчао сам испред зграде и затекао га у локви крви, давао је знакове живота", рекао је Слободан.

Иначе судски процес је пребачен у Бањалуку, јер је Дако Пикула, који је био шеф кабинета требињског градоначелника Славка Вучуревића, син судије требињског Окружног суда Милосава Пикуле.

Напад
На суђењу за убиство Марка Ђерића јуче је требало да свједочи и Стефан Кнежевић, иначе брат супруге оптуженог Пикуле. Међутим, док је чекао да га позову у судницу да свједочи, њему је позлило, па је возилом службе Хитне помоћ превезен у болницу.

Патетика
Оптужени Радован Андрић обратио се оцу покојног Марка Ђерића, Слободану и рекао да му је жао, као и да он нема везе са убиством. На то му је Ђерић одговорио да му не требају његова патетична сажаљења и извињења.

Извор: Глас Српске

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Рс

22.03.2016 11:50

Овај свједок је одговоран подједнако као и овај сто је пуцак... нема никакве разлике медју њима. Који то тузилац мозе дати имунитет некоме за убиство? Срамита!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

22.03.2016 12:58

Као да поплуписмењак зна шта је патетика!Судија само најстрожје казне животињама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Рс

22.03.2016 13:11

Имунитет ја да неће добити казну као извршилацТо се,нажалост,зове сведок покајник,као и терориста Хоџић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЛИНАР

22.03.2016 16:05

Свака част на одговору друже, наравно да је свједок покајник, па мора неко и свједочити, људи лупетају то је невјероватно, само да би коментарсали.