Десетине мртвих у Бриселу - Европа у рату

Крици, локве крви, раскомадани дијелови тијела... Језиве слике из Брисела које су обишле свијет! Најприје су одјекнуле двије снажне експлозије на највећем бриселском аеродрому, а недуго затим око 9:30 часова експлодирале су још 3 у Малбек метроу.

Свијет 22.03.2016 | 21:10
Десетине мртвих у Бриселу -  Европа у рату

Медији преносе да су се прије експлозија на аеродрому чули пуцњи и повици на арапском. Свједоци напада кажу да се експлозије биле стравичне, да су мртви лежали на све стране, а да се крв сливала ходницима аеродрома. Кажу - било је као у паклу!

Екстремисти су на бомбе качили ексере како би убили сто више људи – преносе медији.

“Данас је црни дан за Белгију. Догодило се оно чега смо се плашили. Пуно је мртвих и пуно је рањених, од којих неки озбиљно”, рекао је белгијски премијер Шарл Мишел и додао да су власти забринуте због могућности нових напада.

Мишел је упозорио је грађане Белгије да избегавају свако кретање и остану у својим кућама.

Одговорност за терористички напад преузела је Исламска држава, а белгијски медији објавили су видео снимке и фотографије тројице мушкарца за које се сумња да су извели напад на бриселски аеродром. Осумњичени су блиски Исламској држави и повезују се са нападима на Париз, а верује се и да су у блиској вези са Салахом Абдесламом, главнооптуженим за терористичке нападе у Паризу.

Безбедност у Бриселу подигнута је на највиши ниво, полицијске и војне снаге су свуда на улицама. Белгијско тужилаштво је све нападе окарактерисало као тероризам. ФБИ је већ почео сарадњу са белгијским колегама, саопштили су амерички званичници.

У Бриселу трају рације, претресају се куће и зграде, трага се за одговорнима за нападе. Ухапшене су две особе, јавља белгијски ХЛН.

Белгијски министар унутрашњих послова Јан Јамбом оценио да напади могу бити повезани са хапшењем Салаха Абдеслама.

Нико од грађана БиХ на срећу није настрадао – потврдио је за БН ТВ амбасадор БиХ у Белгији Драско Аћимовић.

Два путника из Србије повређена на аеродрому у Бриселу. Ђорђе Ђоковић, брат Новака Ђоковића, био је у авиону који је требало да слети на аеродром у Бриселу у моменту када су одјекнуле.

Један словеначки дипломата рањен је у експлозијама у Бриселу, потврдила је званична Љубљана, не наводећи идентитет повријеђеног.

Иначе, несвакидашње слике могле су се данас видјети. Једна фотографија нарочито је привукла пажњу људи. На њој се види човек који телефонира и чини се без трунке саосећања пролази поред повређене особа која крвава лежи на земљи.

Високи представник ЕУ за спољне послове Федерика Могерини коју је вијест затекла у Јордана рекла је у сузама да је "ово врло тужан дан за Европу".

“Ово је врло тужан дан зу Европу, у тренутку у коме Европа и њен главни град доживљавају исту бол коју је ова регија (Блиски исток) осјетила и коју осјећа сваки дан, овдје ћу стати, разумјећете ме...

Француски премијер Мануел Валс поручио је да је Европа у стању рата и да је потребна мобилизација, оценивши да је опасност данас још већа него што је била пре напада у Паризу. Француски државни врх одржао је хитан састанак, а безбједност је подигнута на виши ниво.

“Терористи су напали Белгију, али је мета била цијела Европа. Суочавамо се са глобалном пријетњом, која захтијева и глобални одговор", рекао је француски предсједник Франсоа Оланд.

Председник Русије Владимир Путин осудио је "варварске злочине" у Бриселу и изразио саучешће белгијском народу.

Реаговао је и предсједник САД.

"Мисли Американаца су уз Белгијанце, стојимо уз њих. Урадићемо шта год је потребно да приведемо правди оне који су извршили напад", изјавио је Барак Обама.

И остали свјетски званицници сложни су у осуди тероризма.

“Ово је кукавички напад. Напад на наше вриједности, на отворено друштво. Тероризам неће поразити демократију. Неће нам ускратити слободу. Одлучили смо да подигнемо мјере безбједности у стабу НАТО-у. Остаћемо опрезни и пажљиво ћемо пратити ситуацију”, потврдио је Јенс Столтенберг, генерални секретар НАТО-а.

Због посљедњих догађаја у Бриселу, на свим важнијим аеродромима у Европи појчане су мјере безбједности.

(БН ТВ/Агенције)

 

Коментари / 66

Оставите коментар
Name

зумба

22.03.2016 08:03

Јел`ко ухвацен,имају камере?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

22.03.2016 08:39

Ускоро, само да их ЦИА (Цаннабис Инхалерс Ассоциатион) смонтира!

Name

зумба ре

22.03.2016 09:11

јесте за ј.ја , јел ти драго .

Name

тт

22.03.2016 14:29

Јесу,из Бјелорусије су! Коме највише одговарају ови терористички напади ?Надам се да се нећете препуцавати због имена ухапшених !!

Name

Т

22.03.2016 15:33

А Влада РС једва дочекала да сад улаже у пројекте против тероризма

Name

Домаци

23.03.2016 01:02

Само да подсјетим на париз - нападаци били родјени французи и један белгијанац. Знаци - домаци. И овдје це се испоставити да су самоубиства изврсили тројица белгијанаца. И том приликом прицинили материјалну и колатералну стету. Страдала највисе метална конструкција плафона којадрзи ригипс плоце. Вјероватно остецена и расвјета са електро инсталацијама али то це истразиоци накнадно утврдити. Вјерује се да су ови белгијанци су изврсили самоубиства у знак незадовољства према нецему.

Name

берка

22.03.2016 08:10

Ма све су то лажне масонске експлозоије који играју жртве на терену да се што пре успостави НWО тако звани нови светски поредак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НWО

22.03.2016 08:16

Брисел: ЕУ, НАТО, ИСИЛ

Name

Ја

22.03.2016 08:40

Браво за коментар!

Name

абц

22.03.2016 08:48

Тацно тако.Све су то неције игре.Исто као у Француској.Јели од вас ико видио тијела погинули на снимцима или рањених,да је иста од тог истина годину дана би се вртили снимци погинулих и рањених како лезе јуцу.Од свега тога ста смо видјели само да неко јауце у даљини као у филмовима неким.ЛАЗ и САМО ЛАЗ.СВЕ ИСЦЕНИРАНО.

Name

Хух

22.03.2016 09:15

Гдја берка, не бу се сложил!

Name

@Хух

22.03.2016 09:29

Али, теско је и теби да побијес истину!

Name

Тито

22.03.2016 09:32

@абц Прије неког времена сам налетио на ово: хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=лк9qФЛХдПДс , "Зашто нас лажу да је Земља лопта", ово сад сто раде је мала маца!

Name

Тања БЛ

22.03.2016 10:17

Заборављас да постоји зена из Србије која је испред стадиона у Паризу била улицни продавац у тренутку терористицког напада...погледај мало по интернету, информиси се прије него сто излупетас оволику колицину глупости.

Name

@Тања БЛ

22.03.2016 10:40

Тања, Тања, немој тако плитко размисљати! Висе цињеница говори да је намјестено, СВЕ, него да није! А гдје ти то процита, на ЦНН-у? :-)

Name

за идиоте(хух, берка,НWО, абц, тито)

22.03.2016 12:31

Срам вас све било стоко неопјевана и безобразна, овдје сте и у овом тренутку досли да просипате своју велику памет о познавању геостратеских и политицких кретања, зар немате образа ни људскости ни мало, невини људи су страдали, неција, дјеца, браца, сестре, родитељи није искљуцено да има и насег свијета. А вас неколико као неке бабе лупетате, сеирите, подсмјесљиво коментарисуци једну овакву трагедију, да ли сте ви при себи? Полуписмена багра са купљеним дипломама која се информисе цитајуци Луцицеве фантазије, Деретицеве небулозе, Петрусицеве анализе, ликове сумњивох моралног и академског поријекла, не пустају њих бадава свако мало на ТВ у, али само овдје, не вјерујем да Енглезима,Французима, Нијемцима пустају овакве вагабунде да им дрзе цасове и предавања, они знају ста је наука и ста она знаци за једну нацију, само глупани којима је тата купио диплому и који никад ниста нису у зивоту нуцили нити схватили, не могу да увиде знацај квалитетног бављења наукоми уцењем за један народ, зато и јесу убацили ове лазне пророке и мутиводе лудим Србима. Ако и постоје какве мрацне силе које управљају свијетом, ови горе наведени од њих примају паре, и улога им је да вам произведу апатију и осјецај беспомоцности, јер такви су најпокорнији, убиједјују вас да је све задано и унапријед одредјено и да се ни за ста не вриједи борити, да смо сви пијуни које неко помјера, да наука не постоји, да не вриједи уцити да је све лаз, да историја није оно сто људи истразују хиљадама година него нека прица коју је неко смислио за 20 дана, па људи драги овај Тито овдје писе у 21-ом вијеку да земља није округла, ста се са нама десава, ово звуци као рузан виц, да ли је могуце да су људи толико затуцани и необразовани и необавјестени. КАко реце један мудар професор код нас се сада десава терор лосих и дјака понављаца у свим сферама зивота. Позивам све на поцетку прозване идиоте да напису ста имају од сколе, назив установе и гдје и када су је заврсили и да нам објасне како они успијевају, којим аналитицким апаратима и методама да тако све брзо сазнају и изведу закљуцке о свим непознатим догадјајима у свијету с обзиром да и најразвијенијим дрзавама треба бар неко вријеме да прикупе цињенице и проведу истрагу!

Name

Хм

22.03.2016 12:51

Што неки упорно лупетају, ИСИЛ је преузео одговорност за ове нападе.

Name

@за идиота

22.03.2016 16:53

Прицас и писес као прави масонски слуга! А кад вец имас интернет погледај тај прилог о равној земљи, мозда се и пробудис из сна!

Name

ре @за идиота

24.03.2016 11:28

Погледао сам који минут овог твог просветитељског филма и могу ти реци да у овакве сибицарске трикове могу повјеровати само људи веома ниског степена интелектуалног развоја, поред тога такав вид искљуцивости, ограницености и индоктринације својствен је само вјерским фундаменталистима, тако да ти морас бити или вехабија, или неки православни талибан. На крају, крајње је некоректно некоме кога не познајес лијепити етикете као нецијег слуге без иједног доказа и цињенице, али за врсту којој припадас карактеристицни су тзв ад хоминем напади, тј. неосновано дискредитовање говорника и његових лицних карактеристика приликом оцигледног недостатка аргумената у некој полемици. Ницији слуга нисам нити планирам бити, нити је могуце да цовјек који се труди да мисли својом главом и доноси закљуцке на основу сопственог расудјивања буде слуга, самостално расудјивање је основна претпоставка слободе, али како то објаснити некоме ко на основу једног интернетског клипа који је поставио неки безвезњак повјерује да је земља равна плоца, а гомиле науцника који су се вијековима борли и плацали најскупљу цијену да би таквим као он доказали супротно, понисти једним потезом гумице, науцнике без којих би он и данас сједио крај огњиста, а по воду исао на поток. На крају јос само да подсјетим да ниси оговорио на моју молбу да написес ста имас од сколе и кад и гдје си заврсио, изгледа да ти је рубрика образовање празна, уосталом као и глава и прица коју овдје покусас просипати. На крају крајева да си ти и твоји интернет сарлатани у праву све сто казете, а ја све у криву, вијест о терористицком нападу и погинулим недузним људима није мјесто за водјење расправа и показивање памети, надам се да је твој ум у стању схватити бар ову последњу реценицу.

Name

@ре @за идиота

24.03.2016 14:36

Морам да будем кратак! Оцигледно да си један велики смор од цовјека и ниси вриједан да ти се било ста прица! ФЦК, написао цијели "састав", а ниси ниста рекао, осим вриједјао! Типицно! Али, морам ти признати, добар си, трудис се! Потапси се по рамену, цуко! П.С. Атеисто, сто се тице клипова и терористицког напада, заболи ме бре ста ти мислис...

Name

Неко

24.03.2016 14:51

За ре @за идиота! Сви ти "науцници" који су се по теби борили за "округлу" земљу су били масони висег степена! 4000 година људи су вјеровали да је земља равна (као и у библији), па се ту појави пар масона да нас науци друго! А ево ти и јос један брзи курс у, сто ти казес "подвалама" (Галл--Петерс Пројецтион)! Једноставан је! П.С. Нема смисла све линкове да ти саљем! хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=вВX-ПрБРтТY

Name

НWО

24.03.2016 15:33

За идиота...Нас је 5, ти, један, јадан!

Name

поглед са стране

22.03.2016 08:22

Шабане, немој Шабане...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поглед на страну

22.03.2016 13:05

Да ти није Шабан тата ?

Name

Влада

22.03.2016 08:44

Јесул насли лицне карте

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

22.03.2016 09:24

Лицне карте иду у прослост,због овога це увести обавезно циповање,бајаги због сигурности,једним злом успостављају друго

Name

Едо,Слатина-Тузла

22.03.2016 13:13

Пренесено са једног другог портала !.....Је ли нађена која читава путовница?Сиријскога држављанина , као у Паризу ? Након 11.09.2001. им више ништа не вјерујем и да истину говоре , мислим на “ великог брата “ и “ цивилизирани запад “ !! П.С. Како унијети толики број експлозивним направа на аеродром када морате проћи многе детекторе и скенере!?

Name

дотт

22.03.2016 08:54

Од Тесле праве хрвата,а од атентатора це вјероватно направити Србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

22.03.2016 09:18

О цем људи прицате каквацрна лаз па зар немате нимало постовања према зртвама,страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

22.03.2016 10:26

За бн: ста прицас!? Какво постовање, какве зртве? Зар једини ти не видис да је ово тзв фалсе флаг операција? Западни политицари и њихове тајне слузбе саме изведу саботазу и онда то искористе као изговор за своје мрацне циљеве као сто су уводјење ванредног стања, прислускивање телефона или блокада банковних рацуна обицних градјана... пробуди се!

Name

КОРНИ

22.03.2016 11:30

Владо то се зове параноја.Трази струцну помоц!

Name

Неко

22.03.2016 11:38

@Корни А то код тебе се зове ИДИОТ МАЛОУМНИ!

Name

За @Владо Б. Лука

22.03.2016 16:00

У потпуности си у праву. Ко имало гледа ствари из висе углова све му је јасно. Залосно је једино сто це ови Масони на крају произвести рат у Европи. Направити немире на све стране.

Name

Република Српска

22.03.2016 09:19

С ким ми живимо у држави, кукала нам мајка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

цицо

22.03.2016 09:46

Ти зивис сам тамо негдје у сумској.

Name

блм

22.03.2016 10:26

Овдје су их тренирали,па послали у Белгију.

Name

шш

22.03.2016 12:19

Стоко !

Name

Мики

22.03.2016 12:32

Измедју тебе и ових лудака нема разлике !

Name

Митар

22.03.2016 09:31

Није ми их нимало жао. Све су ово Срби преживјели има 20 година и ко се тада солидарисао са нама? Нико. Били смо принуђени да се сами ослободимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.03.2016 10:03

Мито бекријо, опет си попио; ослободи се капљице па цес мозда - прогледати: отворити уси, слусати, отворити оци, видјети, мислити - али не умислити (треба знати мислити), него увидјети. Јос висе и боље ако изадјес, уздигнес се изнад Балкана.

Name

куки

22.03.2016 10:29

Што су срби ово преживљавали неразумијем ако мислиш на косово па ту се зна чија политика је гријешила.Ако мислиш на бих и ту се све зна а и хрватској и ту је српска политика гријешила.

Name

његос

22.03.2016 10:29

Браво Митре.Направили су у срцу Европе исламску дрзаву БиХ,полигон за обуку терориста,а сад се хватају за главу.

Name

куки

22.03.2016 10:30

Што су срби ово преживљавали неразумијем ако мислиш на косово па ту се зна чија политика је гријешила.Ако мислиш на бих и ту се све зна а и хрватској и ту је српска политика гријешила.

Name

куки

22.03.2016 10:58

Ма дај сад претјерујете полигон за обуку терориста која глупост.

Name

Алан Форд

22.03.2016 10:01

Изглега да је стигло и европско пролеће. ЕУ је заједно са Америком уништила Ирак и Либију, двије земље које су исламски тероризам држале под контролом. Сад се им се то враћа. Стигла их Гадафијева клетва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

22.03.2016 12:50

Није њих Гадафи проклео, он је само изјавио да ће имати поплаву терориста. Медјутим власници најкрупнијег капитала су то знали. И то хтјели. Зато су Либију и развалили тако да се народ у ЕУ и САД забави овим стварима, да не размишља и сконта да је капитализам промашен систем.

Name

Мд

22.03.2016 10:12

Јесу ли то борци за слободу почели да се захваљују својим европљанима за подршку коју имају већ 20 год,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре куки

22.03.2016 10:44

Куки недпр.. само кукакате само срби криви, само срби криви бомбардујте их. Имате сад и ви нове снаге довели сте их али нелези вразе ви их се висе бојите него ми, јер сте ви за њих веци одпадници од нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куки

22.03.2016 11:04

Нису срби криви већ српска политика.Исто тако наша бошњачка за вријеме рата много смо страдали зато што нас нису припремили за рат мислили неће бит рата.

Name

ИМА БОГА

22.03.2016 11:06

Тако им и треба, због бомбардовања Србије ,крадје Косова, униставања РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

22.03.2016 11:32

У овом слуцају није БОГ, него масони сатанисти!

Name

маја

22.03.2016 12:09

Само се питамо ЗАСТО? Једино питање које је присутно код свих нас.Прослост садасњост будуцност ЗАСТО? Одговор свјетске политике нецемо добити никад.ЗАСТО?

Name

УСА

22.03.2016 11:46

Прица те момци глупости

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЗРЕН ДОБОЈ

22.03.2016 11:57

Брисел је престоница модерног свјетског фашизма.Колико је из овог ђавољег легла само нама Србима зла и неправде учињено,као и другим државама и народима тако да сам према свему овоме тотално равнодушан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бора

22.03.2016 12:07

"за идеале гину будале..."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

22.03.2016 13:00

Па та Европа нас сатра са прописима,само има ти системи имају мањкавости опасних по животе самих житеља Европе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КС

22.03.2016 16:56

А јест ми зао Федерике сто се исплака.Сад су њихове сузе вредније од суза српских мајки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Архивар

22.03.2016 18:24

Сјетих се једног коментара , Европа је стара дама - курва. Само жалосно што се због погрешних политика губе животи невиних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коwалски

22.03.2016 19:36

Био је онај војни експерт као свједок у Хагу са којим се Шешељ спрдо. То је једна мала земља са великим бројем небелгијанаца у полицији и војсци. Они сами немају ни ресурсе ни снаге да се изборе са екстремистима на својој територији чиме ће се потврдити неопходност НАТО-а и служби у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хихи

23.03.2016 05:29

Ста сте се препали кад сте слали авионе на Србе добро вам је било.

Name

Приx

22.03.2016 23:14

АЛ СМО МИ СРБИ ГЛУП НАРОД! КАД ВИДИМ ОВЕ КОМЕНТАРЕ ЗАСТИДИМ СЕ!НИ МУСЛИМАНИ И ХРТВАТИ НИСУ НИСТА ПАМЕТНИЈИ! МИ СМО ТУ ГДЈЕ ЈЕСМО ЗАХВАЉУЈУЦИ НАСОЈ ГЛУПОСТИ! НАРОД ОДЕ У ТАЦКУ А МИ ЈЕДНО ТЕ ЈЕДНО!САМО ТАКО НАСТАВИТЕ ЈЕБО ВА С ОТАЦ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

постен

23.03.2016 00:48

Сауцесце настрадалима...а нама боље да предјемо на спорт ил реалити схоw..досло неко цудно вријеме дасе људи сами разнесе у зрак и против такви лудјака нема силе ни полиције даје се боје..Како неком забранит дасе убије он одлуцује хоцел сам ил са масом...Ако му полицајац придје он га се не боји јер је ријесијо дасе убије и поведе и полицајца са собом..Ја неразумијем какву борбу против луда цовијека употријебити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

23.03.2016 05:26

Кад вам је Караџић причао о њима нисте му вјеровали ко су они сад му судите ал је касно нек ваш пице

ОДГОВОРИТЕ
Name

радован

23.03.2016 13:44

Све је то Европа заслужила.Бомбардују суверене земље.Вјешају легално изабране пресједника.Само ако је то њима у интересу.О људским правима ту нема говора.А пуна су им уста људских права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

24.03.2016 14:40

Нови свјетски поредак може да се учврсти само кроз контролисани хаос којег сада по Европи и свијету изазивају муслиманским екстремисти уз помоћ тајних владара из сенке. Масонска идеја о стварању једног свјетског поретка Антихриста у коме хришћански Бог, Стари СРБски Рођак, Господ наш Исусу Христос треба да буде протјеран са својим слебденицима из друштва и живота људи је објавита давно и то јавно на новчаници од једног америчког долара на којој стоји написано на латинском језику "АННУИТ ЦОЕПТИС НОВУС ОРДО СЕЦЛОРУМ!" Због тога треба направити разлику између народа којег треба жалити због његовог недужног страда на правди Бога ни кривог ни дужног због његови политичара ко ји су као слебденици Новог свјетског поретка и Богу и народу леђа окренули. Таквим политичарима ништа није свето и они ће тероризам муслимана да искористе за укидање и оно мало преосталих грађански слобода и права које народ још увијек ужива. Због тога сваки тероризам иде на руку творцима Новог свјетског поретка који користе терористе за остваривање својих постављених политички циљева који воде стварању јединствене планетарне свјетске религије, државе и друштва које може да се изгради само на рушевинама садашњих култура. ЗАТО ЈЕ ПСЕУДО ХРИШЋАНСКА ЕВРОПА РАТ СА МУСЛИМАНСКИМ ТЕРОРИСТИМА ИЗГУБИЛА, ЈЕР МУСЛИМАНСКИ ЕКСТРЕМИСТИ СУ СТВОРЕНИ И ПОМАГАНИ ОД ДЕМОНСКИ СИЛА ИЗ САМЕ ЕВРОПЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор из Сведске

24.03.2016 18:57

Еуропа није у рату, муслимани не терористи су у рату против власти, хоце дрзаве у дрзави.

ОДГОВОРИТЕ