Нова верзија авионске несреће у Русији

Узрок пада путничког авиона „боинг 737-800“ могло би да буде заглављивање управљача за висину, рекао је за „Росијску газету“ извор упознат с током истраге.

Свијет 22.03.2016 | 07:27
Нова верзија авионске несреће у Русији

Према ријечима саговорника листа, управљач је могао да се замрзне усљед нагле промјене температуре и, када су пилоти приликом слијетања покушали да „извуку“ авион, напросто нису имали довољно времена и снаге како би помјерили управљач.

Извор „Росијске газете“ упоредио је ростовску авионску несрец́у с падом „боинга 737-500“ у новембру 2013. године приликом слијетања у Казању. Ако се упореде видео-снимци посљедњих минута лета авиона, добро се види да се приближавање авиона земљи одвија по идентичном сценарију, указао је извор.

Како је раније у понедјељак саопштио Међудржавни авијациони комитет, први закључци о несрец́и у Ростову на Дону биц́е објављени у року од мјесец дана.

У овом тренутку стручњаци копирају податке из црне кутије „боинга“. Процес се одвија полако и пажљиво због оштец́ења црне кутије, навео је Међудржавни авијациони комитет.

На основу објављеног текста разговора посаде, аеродром је дао дозволу за слијетање, али је пилот прије приземљења одлучио да поново уздигне летјелицу. Због чега се пилот предомислио и одустао од приземљења није познато, рекао је извор „Интерфакса“ у хитним службама.

Истражитељи у међувремену разматрају двије основне верзије догађаја: грешку пилота и техничку неисправност летјелице.

„Боинг 737-800“ авио-компаније „Флај Дубаи“, који је из Дубаија летио у Ростов на Дону, срушио се 19. марта поред аеродромске писте. Погинуло је свих 55 путника и седам чланова посаде.

Изтвор: Спутњик

Коментари / 0

Оставите коментар