Алис Купер "рента" Зеленковац?!

Славни рокер не тражи паре, већ нуди 365.000 долара онима који издрже у Бориној брвнари у Подрашници - годину дана, без телефона, интернета, тв-а, радија и контакта са људима!

Република Српска 21.03.2016 | 15:28
Алис Купер "рента" Зеленковац?!

На званичном фацебоок профилу славног рокера Алиса Купера недавно је постављена слика шумске брвнаре и атељеа познатог сликара Боре Јанковића у еколошкој зони Зеленковац код Мркоњић града.

Колико се може закључити из статуса, контроверзни рокер нуди 365.000 долара онима који успију да годину дана издрже у Бориној брвнари, без телефона, интернета, тв-а, радија и контакта са људима.

Тај статус "запалио" је фацебоок и постигао енормну читаност - забиљежено је 28.000 комантара, 52.000 шерова и преко 100.000 лајкова!!!

Замолили смо Бору да прокоментарише појављивање његовог Зеленковца на профилу славног рокера.

"Фотографију је направио један наш гост из Француске, који се одушевио се Зеленковцем, а његова фотка је некако завршила на профилу Алиса Купера.

Он у свом статусу, као, нуди награду онима који издрже 365 дана без контакта са цивилизацијом. То је нека фора, која је добра и која се развила у одличну дискусију о томе како преживјети у природи. По коментарима сам видио да једни не могу без мобилног, други не могу без своје породице, трећи без пса, четврти се брину колики ће имати рачун, сви су нешто спријечени... Дискусија одлично осликава модерног човјека, куда он иде, да ли се уопште може одвојити толико дуго, итд...

Прича је отишла баш, баш далеко, а нама је то одлична реклама", каже Боро.

Сликар је поздравио Алиса Купера и његове фанове преко фацебоока и позвао их да дођу на Зеленковац. Упитали смо Бору да ли то значи да евентуално постоји могућност да Алис Купер некада наступи на Џез фестивалу или Хајдучком уранку. Боро нам је кроз смијех одговорио:

"Чекам да се јави, ако направимо контакт радо би смо га позвали да дође и угостили. Ако би се Алис Купер лично заинтересовао, наравно, веома радо би га примили!"

Иначе, Зеленковац је предивно и јединствене мјесто у региону - у дубокој боровој шуми у Подрашници код Мркоњић града сликар Боро Јанковић је на својој дједовини направио галерију, атеље, бунгалове, еколошку и туристичку зону, гдје организује концерте, џипијаде, сликарске колоније...

Извор: Мондо

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

оо

21.03.2016 14:29

Јел то важи за Србе,Бошњаке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

21.03.2016 14:30

Онда би тај износ сваки србин требао да добије јер ми смо и нато бомбардовање издрзали а не без интернета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГД

21.03.2016 14:57

БОРО ЉУДСКА ГРОМАДО, АКО СИ ЗАБОРАВИО ``ТИ СИ НА СВОЈОЈ ДЕДОВИНИ СРЕТАН ЦОВЕК`` ОСТАНИ ТАКАВ. НАС У ВЕЛИКОМ ГРАДУ ``ДЗУНГЛИ``МРВИ ВРЕМЕ И ДОГАДЈАЈИ,,,,,,,,,НАСА ДЕЦА НИСУ ВИДЕЛА ПОТОЦНОГ РАКА,,,, ТВОЈ ДРУГ ИЗ БЕОГРАДА ЗЕЛИ ТИ УСПЈЕСНУ СЕЗОНУ. СРДАЦАН ПОЗДРАВ И УЗИВАЈ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГ

21.03.2016 15:00

Многи су причали да је Зеленковац зелен да зеленији бити не може. Додуше, ако дођете у октобру, шума је злетножуто-црвена. Може се догодити да тамо не затекнете идеалног творца овог излетишта у Републици Српској јер преговара са странцима и домаћима и тражи паре да доврши модеран бунгалов, прокрчи неколико шумских путева, уреди један извор. Испричаће вам да је имање са малом воденицом наследио од оца и да је све почело тако што је у дивљини отворио атеље. Е, тај атеље живописног назива „Зашто није отишао Боро?“ (Боро, наиме, верује да су сви прави уметници побегли из ове чудне земље, а он остао због корена из којих црпи инспирацију), баш тај атеље са скоро 200 слика од двадесетак аутора сад је кафаница у којој се пије добра кафа, никако без шљивке, домаће. Намештај од грубо тесаног дрвета, преко клупа шаренице, пригушено светло и у средини камин ( а ако дођете у октобру, буде и ватре). Од атељеа-кафане Јесењинова стаза води до једног од шумских путева, па кад се направи круг и убере која печурка или лековита трава, враћа се опет на кафу и шљивку, али преко трга Џона Ленона. Уметник у Бори подсећа да је Зеленковац био и домаћин интернационалних џез фестивала. У кафаници има фиксни телефон, мреже за мобилни једва, има струје и воде. Остало је дрво и камен. Боро је спречио да се на Зеленковцу направи викенд насеље и прогласио га еко-зоном. Сад машта да прокрчи пут кроз шуму до извора Сане, тамо постави еколошку осматрачницу и прати дешавања у природи. Тако је било ономад кад смо били тамо, па треба посетити Зеленковац и проверити шта је све Боро у међувремену променио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

21.03.2016 15:53

Био сам пар пута.Предивно је.Препоруцујем свим истинским љубитељима природе да сврате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Републиц оф Српска

21.03.2016 19:48

Yоу аре wелцоме Алице Цоопер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суки

21.03.2016 21:08

Такореци одрастао горе, купао се уводи из које "стрендзери" нису могли попити хладно пиво. Дједовина ми 100 метара од брвнаре. Поззз за Бору Лава!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жиле Тарзан

21.03.2016 21:43

Опет је.ете људе преко нета? Ево ја ћу први бити годину дана без свега наведеног само ми нож оставите. Што се тиче новца да буде уплаћен на мој рачун већ првог дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ок фестивал - републиц оф српска

21.03.2016 22:01

Алице Цоопер, хере wе аре, wаитинг фор yоу.

ОДГОВОРИТЕ