Отворен нови мост на Јадру у Драгинцу

Потпредседница Владе Србије, професор др Зорана Михајловић, која је и министарка за саобраћај и инфраструктуру, у присуству лозничког градоначелника, Видоја Петровића, представника "Путева Србије", извођача радова и мноштва људи лозничког краја, данас је, и званично, прогласила завршеним и отвореним за саобраћај мост на Јадру, дужине 49 метара, ширине 8,5 метара за који је држава издвојила 59 милиона динара.

Србија 21.03.2016 | 14:15
Отворен нови мост на Јадру у Драгинцу

Михајловићева је изразила радост и задовољство што је ваљано премоштена река, "у корист око 8500 људи овог дела Србије из десетак села" пошто је ранији мост страдао у мајским поплавама 2014 године.

У Мачванском округу, како је нагласила, за инфраструктуру је држава издвојила око милијарду динара.

Само за санацију последица од поплава, како је рекао Видоје Петровић, градоначелник Лознице, Влада Србије је дала око пола милијарде динара, "показујући максималну бригу и одговорност према овом крају и његовим људима".

"И не само ово, урадили смо у прошлој и претпрошлој години 270 мостова широм Србије, што је 15 километара мостова", рекла је потпредседница Владе Србије.

"У овој години ћемо урадити 20 мостова, максимално посвећени да, у сваком делу наше земље, људи добију што боље услове, али и предуслове да дођу инвеститори који ће отварати нова радна места и да наша деца остају у својим завичајима," додала је она.

Михајловићева је нагласила приврженост Владе Србије, на челу са премијером Александром Вучићем, да се решавају витални проблеми људи овог, али и сваког другог краја, "како раније, тако и данас и убудуће".

Лознички крај је велико градилиште, што се, како се чуло, може видети са свих страна према овом граду и деловима Јадра.

Наглашено је да је и суседни Крупањ, још лане, добио модерне саобраћајнице, значајну другу инфраструктуру, "у чему је држава показала,не само солидарност и разумевање, већ и жртвовање да се људи тог краја, после поплава, што пре врате у колосек живота у ком ће да живе, раде, уче, стварају".

БН ТВ(В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар