Ћави: Меси је најбољи у историји, не треба му титула са СП-а!

Ћави Ернандес рекао је да је Лионел Меси најбољи фудбалер у историји и да ће се таквим сматрати чак и ако не освоји Светско првенство.

Фудбал 22.03.2016 | 10:40
Ћави: Меси је најбољи у историји, не треба му титула са СП-а!

Ћави, који је играо са Месијем у Барселони од 2004. до 2015. године, рекао је да је Аргентинац "сила природе", без обзира на ситнију градју.

"Лео је без сумње најбољи фудбалер са којим сам икада играо. Он је најбољи фудбалер кога сам икад видео и кога ћу икада видети. Меси је најбољи играч у историји фудбала и не мора да освоји Светско првенство да би био најбољи. Ни Алфредо Ди Стефано ни Јохан Кројф нису били светски прваци", рекао је Ћави за шпанске медије.

Ћави је, измедју осталог освојио девет шампионских титула са Барселоном, четири Лиге шампиона и два клупска светска првенства. Он је оценио да Меси све ради исправно.

"Он ради шта жели, то је велики шоу. Постоје две врсте брзине у фудбалу. Прва је физички аспект, у коме је Лео на другом нивоу, иако то имају Кристијано Роналдо и Нејмар, а затим и ментални аспект, брзина мисли, а Меси је ту најбољи. Он је увек корак испред вас. Када га гледате на тренингу схватате колико је велики. Он никада не губи лопту, асистира, мења темпо утакмице, може да постигне гол главом, десном ногом, да изнуди прекршаје", рекао је Ћави.

"Можете да покушате да га зауставите, али ако покушате да му одузмете лопту, готови сте. Он је савршен прототип фудбалера, танак је и има непобедиве ноге. Меси је сила природе, чак и ако је висок метар и 70 центиметара. Он је на врхунцу своје игре. Ја сам се најбоље осећао измедју 28. и 32 године. Лео се чува, више него пре. Он је спектакуларан", додао је 36-годишњи Ћави.

Меси (28) је ове сезоне у 37 утакмица у свим такмичењима постигао 37 голова. Са Барселоном је освојио бројне трофеје, екипне и индивидуалне, медју којима и пет Златних лопти за најбољег фудбалера света.

Коментари / 0

Оставите коментар