Помиловани нарко-дилер поново иза решетака

Пола килограма кокаина и око килограм марихуане, вриједности око 130.000 марака, пронашла је и заплијенила полиција у склопу акције "Кристал", која је проведена на подручју Травника и Витеза.

Босна и Херцеговина 19.03.2016 | 19:30
Помиловани нарко-дилер поново иза решетака

Како сазнајемо, ухапшени су Бојан Нук из Витеза, један од највећих нарко-дилера на подручју Средњобосанског кантона (СБК), и његови суграђани Дражен Х. (32) и Марко Б. (28).

Акцију и претресе провели су Крим-полиција и припадници Јединице за подршку МУП-а СБК, а тежиште је било на подручју општина Травник, Нови Травник, Витез и Бусовача.

Акција која је, како је речено у полицији, трајала мјесец дана, свој епилог је добила у петак, а према најавама биће настављена и у наредном периоду.

Претресени су станови на неколико локација, у којима су, поред дроге, пронађени и вага за прецизно мјерење, пиштољ, бомба, капа фантомка и око 3.000 КМ, које су највјероватније зарађене диловањем дроге.

"О успјешности ове акције, поред количине заплијењене дроге и њене вриједности, говори и чињеница да је приликом претреса пронађена и дрога припремљена за конзумирање ушмркивањем, коју осумњичени нису успјели уништити због брзине упада службеника Јединице за подршку у кућу осумњичених", саопштено је из МУП-а СБК.

Ухапшени ће након криминалистичке обраде уз извјештај о недозвољеној производњи и промету опојним дрогама бити предати надлежном тужилаштву на даље поступање.

Нук је хапшен неколико пута због бројних кривичних дијела, а због неких је био у затвору. Прије двије године ухапшен је у великој акцији "Сигурност", када су код њега пронађена два килограма марихуане. У новембру прошле године ухапшен је у Витезу након једне пуцњаве, када је такође код њега пронађена дрога.

Занимљиво је да је 2012. године помилован одлуком Живка Будимира, бившег предсједника Федерације БиХ, па је изашао из затвора у Бусовачи прије времена, иако је због изазивања опште опасности био осуђен на двије године и два мјесеца затвора.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар