Медведев стиже у јуну

Вучић и Чепурин утаначили термин посете руског премијера Београду. Једно од питања које ће размотрити биће и статус запослених у Руско-српском хуманитарном центру у Нишу.

Србија 19.03.2016 | 10:30
Медведев стиже у јуну

"Односи Србије и Русије развијају се у обостраном интересу. Са амбасадором Чепурином разговарао сам и о посети Медведева Србији", написао је јуче премијер на свом твитер-налогу.

Иако се долазак првог човека руске владе очекивао и раније ове године, одлучено је да се сачека завршетак избора у нашој земљи и формирање новог министарског тима.

Београд и Москва већ спремају теме које ће се у јуну наћи на столу, а у вези са стратешком сарадњом двеју земаља. Једно од питања које ће размотрити Медведев и српске власти, како се очекује, биће и статус запослених у Руско-српском хуманитарном центру у Нишу.

Председник Томислав Николић изјавио је недавно да наша земља већ има припремљен споразум који предвиђа истоветне обавезе и права за Руско-српски хуманитарни центар у Нишу, као што их имају и представници НАТО који се нађу на територији Србије и да би "врло лако могло да се деси да круна посете руског премијера буде и потписивање тог споразума".

Медведев је у Београду био као председник Русије 2009. године, а прошлог октобра Вучић се са њим састао у Москви, током тродневне посете.

Коментари / 0

Оставите коментар