Незапамћен злочин код Вишеграда!

Билал Репух (40) из села Репушевићи, код Вишеграда, ухапшен је због сумње да је убио свог оца Абида (78), кога је, највјероватније оклагијом, претукао насмрт.

Република Српска 18.03.2016 | 08:03
Незапамћен злочин код Вишеграда!

Како сазнаје Пресс, Репух је оца брутално изударао, а када је схватио да је старац преминуо син је покушао да заташка злочин и све прикаже као несрећан случај. Наиме, Билал је након свега позвао полицију и пријавио да је његов отац пао низ степенице. Међутим, истражиоци су одмах утврдили да његова прича не одговара доказима. Злочин се догодио у уторак у кући Репуха у селу Репушевићи у којој, осим оца и сина, живи и Абидова сестра Зибија (83), која је непокретна. Још није познато шта је претходило убиству, ни када се тачно догодило јер је Билал случај пријавио тек у сриједу, десетак минута иза поноћи.

Заташкавање злочина

Он је прво испричао истражиоцима да се његов отац у уторак око 20.30 покушао попети на таван да би дохватио брашно. Том приликом се, како је тврдио Билал, Абид оклизнуо и пао са степеница, при чему је погинуо. Међутим, када су истражиоци стигли на имање Репуха, схватили су да је Билалова прича сумњива јер је Абид имао бројне подливе и ране по тијелу које није могао да задобије од пада.

"Полицајци су у кући затекли Абидову сестру, која је такође имала ране и крваве подливе. Од ње, међутим, нису успјели да сазнају шта се десило јер је нијема. Убрзо је у кући нађена оклагија која је била сломљена и крвава, што је полицајце навело на закључак да је овдје ипак ријеч о убиству, а не о несрећном случају", испричао је извор близак истрази.

Он каже да је Билал потом ухапшен, а убрзо је признао злочин. Истражиоцима је потврдио да је у уторак у дневном боравку ударио свог оца више пута дрвеном оклагијом по глави, али друге детаље није износио. Остало је нејасно шта је био мотив тог његовог чина, као и због чега је тукао своју тетку.

Познаници ове породице данас су испричали да су Абид, његова сестра Зибија и син Билал били једини становници села Репушевићи, у које су се вратили убрзо након рата. Прва кућа удаљена је од њих нека три километра, тако да нико не зна шта се у уторак дешавало између њих. Објашњавају да је Билал након убиства отишао у сусједно село Паст Брдо, у општини Рудо, гдје је нашао Миладина Савића и испричао му да је његов отац пао с тавана.

Без кајања

"Исто вече Билал је дошао у кућу Миладиновог пунца и пунице, и замолио их да се послужи телефоном. Рекао им је да му је отац пао с тавана и страдао, те да то мора јавити својој сестри Кимети, као и својој бившој супрузи, које живе у Прибоју. Био је супијан, али се из његовог понашања није могло закључити да је прије тога починио злочин. Јесте био нервозан, али су укућани то приписивали шоку због смрти оца", испричали су познаници породице Репух.

Они кажу да је Билал након телефонирања звао Миладина да пође с њим назад до његове куће. Правдао се да не смије да иде сам и да не зна како ће се вратити у кућу у којој му отац лежи мртав. Миладин му је савјетовао да позове полицију и каже им да му је отац страдао.

"Миладин му је рекао: "Шта се имаш бојати ако ниси крив. Мораш позвати полицију". На крају га је убиједио да зове полицију, не слутећи да је овај убио оца. Полицајци су око два сата иза поноћи дошли до Миладиновог пунца и одатле са Билалом отишли до његовог села", кажу саговорници Пресса.

Породица Репух бавила се пољопривредом и никоме није познато да ли је раније било неких трзавица између оца и сина. Кажу да је Абидова супруга умрла прије више година, док Билалова бивша супруга живи у Прибоју, и никада није долазила у село. Са бившом супругом има и сина, али ни он није долазио код оца.

Сумњиви трагови

У ЦЈБ Источно Сарајево наводе да је оклагија, која је нађена у кући, послата на вјештачење с осталим траговима. Абдидово тијело је превезено у мртвачницу да би обдукцијом био утврђен тачан узрок смрти.

"Тијело А. Р. пронађено је на поду куће са повредама по глави и рукама, а сличне повреде имала је и његова непокретна сестра. Будући да повреде и трагови не одговарају паду с висине, а да је у остави пронађена оклагија са траговима крви, постоји основ сумње да је извршено убиство", наводе у полицији.

Извор: Пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

блбл

18.03.2016 09:05

Будала и рата це увек бити

ОДГОВОРИТЕ