Катастрофално стање у МУП-у Српске

Додик прво уништио МУП Републике Српске, а сада би да уводи резервни састав полиције.

 

Република Српска 18.03.2016 | 07:16
Катастрофално стање у МУП-у Српске

Милорад Додик наставио је са низом бесмислених изјава, јефтиних популистичких поза, испаљених искључиво из дневно политичких разлога, због одвлачења пажње од дубоких, структуралних проблема који тешко потресају Републику Српску.

Додикови спин доктори процјењују шта је курентна роба за једнократну рекламну употребу, па, сходно томе, он отпочиње борбе против Суда и Тужилаштва БиХ, против ММФ-а, против САД-а, против ЕУ, против Издајника, па битке против организованог криминала, до тероризма. Без трунке икакве озбиљне намјере да се заиста ухвати у коштац са огромним проблемима, што растакају Републику Српску, прије свега оним безбједносне природе.

Последњи хит који је испалио Додик јесте борба против организованог криминала и тероризма.

Ради ефикасније борбе против тероризма и организованог криминала Република Српска ће у наредном периоду увести резервни састав полиције, рекао је Милорад Додик и најавио измјене закона у тој области, а позвао је све нивое власти на јачу сарадњу у борби против тероризма у БиХ. (НН)

Све што је рекао Додик јесте чиста лаж. Никакве озбиљне борбе против тероризма и организованог криминала нема нити ће је бити, не само зато што не постоји политичка воља, већ што је МУП Републике Српске потпуно урушена институција, неспособна да се озбиљније супротстави бројним мангупима у сопственим редовима, а камоли високоорганизованим криминалним и терористичким организацијама.

МУП Републике Српске је под контролом СНСД-а, а ниже органзационе јединице у лукалним заједницама су под директном контролом регионалних/општинских функционера СНСД-а. То је, практично, надзор једне странке над истражним радњама, што опет значи да Странка неће дозволити страдање партијских људи и прикриваће/прикрива криминалне радње. Ма којег карактера оне јесу. И то је општепозната ствар.

МУП РС већ годинама брани личне интересе појединаца из СНСД-а, а не националне, што је довело до порозности ове институције и њене отворености за ударе са стране, као и на инволвирање агената не баш добронајмјерних земаља из окружења према Републици Српској.

Врх МУП-а Републике Српске, како бивши, тако и актуелни, једноставно не желе да виде ове негативне појаве, што доприноси даљем урушавању институције. И даљем одливу информација из МУП-а и даљем урушавању безбједносног система.

На ову чињеницу Додик је крајње озбиљно и добронамјерно упозорен још прије три године, али он је та упозорења игнорисао.

Уопште није обраћао пажњу на информације које су указивале да безбједносни систем РС рапидно нестаје и да је МУП лака мета и за припаднике организованог криминала и за екстремисте и за обавјештајне службе; Посебно Хрватску, која овај простор жели имати под својом контролом. И има га, што је највећа заслуга управо актуелне власти Републике Српске.

То је цијена Додиковог полтронисања Драгану Човићу и бившем хрватском предсједнику Иви Јосиповићу: Додик је пружао подршку Трећем ентитету, како би од Човића добио подршку за Савјет министара, раније за разваљивање БиХ.

Додик је добио дупло голо, јер БиХ није развалио, али је зато Човић урадио изврстан посао стављајући добар дио РС под пуну контролу хрватског капитала и, што то не рећи, хрватских безбједносних служби. Посебно се то односи на сјеверозападни дио Републике Српске.

То су чињенице, а прије неколико мјесеци изнио сам и бројне доказе и провјерене информације о томе како један број припадника МУП Републике Српске износи из институције податке и документе, од важности за Републику Српску.

Има у МУП-у и оних који директно раде за криминалне гангове, а немали их је број који су информанти и екстремистичких организација, њихови директни сарадници.

Додатни проблем у цијелој овој причи јесте самоизолационистичка политика коју је водио врх Републике Српске и крајње низак ниво сарадње са осталим безбједносним структурама унутар БиХ и у окружењу.

Ништа од наведеног није се могло десити без прећутног одобрења власти која је уништила безбједносни систем РС и народ оставила без икакве заштите.

Трагичне су Додикове изјаве о борби против тероризма, јер под том кринком он је већ формирао тимове за обрачун са политичким противницима и неистомишјеницима, док криминалне групе и екстремистички покрети и на територији Републике Српске свакодневно јачају.

Блог Слободан Васковић

 

Коментари / 53

Оставите коментар
Name

Градиска РС

18.03.2016 06:21

Тату Богду и сина Игора ти мобилиси нека се боре против имагинарних терориста.Ја сам своје ратове заврсио 95-е.Довидјења,пријатно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

18.03.2016 08:03

Председник нам је болестан , не узимати ништа што прича за имало озбиљно, таква му је болест-само измишља и страхује.

Name

зоки

18.03.2016 09:52

Бас тако Градиско... Њему је среца да је нас народ неук, и они му јос вјерују.. Поздрав из Бања Луке

Name

мечка

18.03.2016 10:10

Сигурно се неће синови политичара борити него обичан народ, као од памтивјека. Међутим, ти сматраш да су вехабије које су се вратиле из кољачких похода по Блиском истоку - имагинарне? Бојим се да имаш проблем, пријатељу.

Name

ОСА

18.03.2016 11:28

Немој тако, како је Спириц свог мобилисао и послао у прве редове у Београд . И Миле це свог тако ако затреба.

Name

Потпуна

18.03.2016 11:39

сизофренија!!! Водите га на оделење, доста је висе и њега, идиот невидјени...

Name

Зна се....

18.03.2016 06:34

Зна се и ко је хтио уништити и утопити МУП РС у јединствену полицију 2006. године. Зна се и ко је одбранио МУП РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тацно

18.03.2016 10:06

Да није било Додика МУП и Полиција Републике Српске не би ни постојали. Да тада није он дошао за премијрера а Јелић за предсједника, сад би вам у Бијељини била полиција ткз. "БиХ".

Name

За тацно

18.03.2016 10:58

Ткз БИХ??? Јуце се јос увијек звала Босна и Херцеговина и њени документи вазеци за оба ентитета. Ал мозда се несто ноцас промијенило,ко зна. Погледај ста ти писе на лицној и возацкој или пасосу!

Name

гојко сиса

18.03.2016 13:00

"БиХ" су оне двије зграде на Марин Двору, све остало су Федерација и Република Српска.

Name

За Гојко сиса

18.03.2016 17:30

Питај слободно било кога у свијету како се зове дрзава па цес цути! Знаци било кога: Нијемца,Спанца,Енглеза,Сведјанина па цес цути како се зове дрзава. А то сто би ти зелио је друга ствар сто хвала богу нико не увазава. И умријецес у својој заблуди а Босне це увијек бити!!!

Name

РЕ: зна се

19.03.2016 20:34

Барем би та БХ полиција била како треба а не страначка и тајкунска која штити лопове и криминалце. Ја радим у МУП-у РС као полицајац и гледам зло очима сваки дан. На руководећим мјестима све страначки људи блиски СНСД-у, тоталне незналице и глупсони који имају задатак да штите криминал и страначке тајкуне. Дошло је вријеме да полицајац на улици у РС није нико и ништа и да га свака фукара блиска СНСД-у и тајкунима може да шута како хоће. Ако је то МУП Српске онда је боље да га и нема.

Name

Пикси

18.03.2016 06:45

Јавна тајна је да Хрвати желе дио РС од Новог до Брчког. И раде полако, корак по корак. Имају подршку Ватикана и Њемачке. А ми ћемо се једног дана питати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

то види

18.03.2016 08:00

и неписмен , зато се систематски уништава исток РС-а

Name

Зајебант

18.03.2016 06:56

Ми из лошијег дијела БиХ (Федерација) желимо да се што прије одвојите. Сретно вам било...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хитно макнути Бају

18.03.2016 06:59

Шта на све ово више казати, него да нормалан човјек попизди. Све ово у вези МУП-а одавно је познато и очекиван исход, а захваљујући првом човјеку Републике Српске. Ово је пораз једног колективитета. Пораз је утолико тежи кад иде потхрањен од стране оног ко припада српском корпусу народа. Није нас до свега овог довео ни хрват, ни муслиман, ни неки трећи, већ наш испрдак (ако је више уопште и наш). Вјеровали или не свих ових година њега су и хрвати брижно чували, јер им је био интерес, а сад се види и зашто. Ако уопште више има имало здравих снага и здравог разума , Додика треба хитно смакнути са позиције власти у пакету са свим његовим послушницима и покушати спасити овај напаћени народ. Погледајте има ли и једна наша трговина, фирма или било шта српско у подручјима Херцеговине гдје су хрвати у већини, а Републиком Српском се шире Конзум, ФиС итд. Па нормално да нас контролишу од економије, МУП-а, до политике, јер им је дозвољено. Кад смо ми то могли да се пробијемо на њихово тржиште? Ево само једног примјера нашег бетерлука или проданих душа, у сред Бањалуке успјели да уђу у један стан , претуре га и узму сву документацију која је требала да иде за Хаг , као доказ о почињеним звјерствима над србина у Сиску (нпр. одсијецање главе жени пред очима одрасле ћерке у сред њиховог стана у Сиску). Да ствар буде гора стан је проваљиван два пута, а како, па уз асистенцију људи из МУП-а Републике Српске. И питам , ко нас је до свега овог довео данас, па нам је овако како је ? Е сад анализирајте Додикову реченицу "Освета се сервира хладна". Може ли овакво што да искаже неко нормалан ма шта у питању било и још на позицији предсједника Републике ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрина

18.03.2016 07:03

И те каквог криминала има, за то зна цитав врх МУП-а то је јавна тајна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тајна

18.03.2016 12:26

Дрогу продавали инспектори, за проституцују задузени опет инспектори, пљацку радили специјалци , харац на улицама узимају саобрацајци. Ста је ту тајно ? Јавно они ј... неуки народ који цути и трпи.

Name

МУП РС

18.03.2016 07:05

КАД ПРОФЕСИОНАЛЦИ НЕ МОГУ, МОГУ ТО РЕЗЕРВИСТИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стратегија

18.03.2016 08:48

Неко мора да подметне леђа за Кају, Бају, Влају анд Цо.

Name

Боле

18.03.2016 07:10

Овај цовјек висе нема везе са стварносцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУП

18.03.2016 07:23

Мало је реци да је катастрофално и мало је реци да је уништен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слика

18.03.2016 07:26

Гледам слику и замишљам шта Баја говори овом полицајцу:"Ако крену на мене ти одмах шаљеш специјалце да се боримо до задње капи њихове крви!".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

18.03.2016 07:33

Свака цаст на коментару, и ја потписујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАСКЕ ЈЕ ЦАР

18.03.2016 08:16

Васковица на цело опозиције,паметнији ,храбрији,харизматицнији је од цијеле опозиције.Ови или су кукавице или сарадјују са Додиком.Ником висе не верујем.

Name

бозо

18.03.2016 07:38

Све је то истина зива пропаст,

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

18.03.2016 07:52

Како је кренуо он це и орузане снаге увест као у колумбији само да остане на власти јер ми немамо дроге па мора да убире од народа а његова мафија га стити

Name

Брат Ђуро

18.03.2016 07:41

Све је уништено: и МУП, и здравство, и школство... "На да мном је небо затворено,племе моје сном мртвијем спава..." Његош

ОДГОВОРИТЕ
Name

електричар

18.03.2016 07:42

Ко је украо агрегат?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја с Козаре

18.03.2016 07:53

Шути ја причам, вели Миле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друг

18.03.2016 08:04

Мало мозда претјерано у тексту, ал да постоје проблеми у МУП у постоје, да је од најбоље досао до скоро па најлосије безбједоносне организације је истина. Мислим да је Јовициц био на добром путу да врати МУП на мјесто гдје припада, засто му није дозвољено, мозда Тегелтија зна и тај круг, јер садасњег Министра купују давајуци му паре кад год затреба. Треба дубоку анализу стања урадити, ко су командири, јер од њих све креце, па онда у сам врх. Треба вратити професионалце у МУП без политике, И морате висе писати о МУПу, ал и позитивно и негативно, јер они су брана за напад на Републику Српску

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

18.03.2016 09:01

Јадна мајко јаднијех сватова....Баја је пуко по свим шавовима, ...лијеп је страх у "овом случају", треба да се боји и немирно спава...али полиција није ништа крива за његову бахатост, сем дупелизаца и увлакача око њега попут Лукача и сл... Тешко да ће ова структура власти успјети створити и одржати непристрасну полицију....

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

18.03.2016 09:12

Да како вец правити резервни састав,несмију нас изненадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нуле

18.03.2016 09:25

НАКОН ТОЛИКО ВРЕМЕНА И ЈЕДАН ВАСКОВИЋЕВЕ ТЕКСТ У КОЈЕМ СЕ КРИТИКУЈЕ ВЛАСТ. КОЛИКО ВИДИМ У ЗАДЊЕ ВРИЈЕМЕ САМО УДАРА ПО ОПОЗИЦИЈИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

18.03.2016 09:32

Змај од Бакинаца це све унистити, све цека се доцепа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чувар

18.03.2016 09:43

Па Синиша Гољанин директор кпд_а пушта криминалце из Фочанског кпд_а да застрашују и пријете народу.Па никоме ништа,жалили се муп_у писали министрима сви ћуте.Каква црна полиција.Него откопати пушке и чувати главу.Узима по 200 км да не отпусти раднике,морају сликати да гласају за снсд_е.Уцјењује,пријети.Када крене кренуће из Фоче јер не може више овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо,Слатина-Тузла

18.03.2016 09:51

Админ питање и коментар су мало "офф топиц" али молим вас објавите !Раиффеисен БАНК , УниЦредит Банк ,Интеса Санпаоло Банка ,Спаркассе Банк , ПроЦредит Банк итд. постоје у Р.Српској , зато ме чуди да толике банке тамо пропадају , не разумијем што народ у Бијељини не "држи" новац у страним банкама као што 99 % грађана Тузле чини,који имају новца,не знам никога да "држи" новац у "домаћим банкама" !??И питање за здравство , како одједном да се деси суноврат здравства у Р.Српској? Нећу говорити за Ф.БиХ али Тузла и тузланско здравство су толико испред свих а немамо ништа више новца него Бијељина , а имамо далеко мање(неколико пута мање) него Сарајево ?!И да податак да је јутрос на тузланској главној пијаци највише трговаца из Бијељине и Лопара !

ОДГОВОРИТЕ
Name

б.лука

18.03.2016 10:07

Како минист.Лукац пазљиво слуса свог сефа све од страха поскаце са столице.Страх и Трепет је додик за партију свака му цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајн цвај полицај

18.03.2016 10:22

МУП је војно крило СНСД-а, а резервисти би само помогли да се разбиају главе народу који би евентуално протествовао.Сигурно да се резим упласио да постојеци полицијски састав не би био довољан па уводи резервни састав. Сваки дан гурају прст у око и изазивају странце, а зависе од њихових пара до те мјере да це врло брзо када им затребају паре укидати све сто ово затразе у замјену за кредит. Резим се понаса као наркоман у кризи, све за доп, у овом слуцају и институције и надлезности и домаци капитал у банкама и домаце осигуравајуце куце и електропривреду али само мало док је Ковацевиц јос оперуса као сто је све до сада гдје је ногом кроцио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММФ

18.03.2016 10:24

НЕ дамо кредите за резервни састав,а јос мало смањиват цес и број редовних полицајаца ,само кад нам додје премијерка у УСА па це мо јој ми оцитати,ил нема кредита

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

18.03.2016 10:32

ГЛЕДАЈ ЛУКАЦА,КАКО ЗАЉУБЉЕНО ГЛЕДА ДОДИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сова

19.03.2016 21:11

И Лукач има своје кумове...По клановима није далеко од деспота Баје. И Тегелтија има своје кумове и Радмановић то све контролише...каква екипа.Јадна ли си Републико Српска са оваквим патиротама...Само докле...

Name

милосрђе

18.03.2016 10:47

Реците кад је Србин повратник у Хрватској добио натраг замјењену имовину.Никад.Овдје тзв повратници трипут преко Суда враћају исту имовину а Србин иде вани.Судом неприкосновено влада њихове лоби-мреже ,и свом другом администрациом од владе до општине. То дуго и систематски остварују а све наравно врло разрађеном обавјештајном стратегиом ,користећи недостатке система и менталитета народа и власти и петоколонаша ( мјешовитих).Наравно постепено иза њих почео стизати хрватски капитал и сад је то влада у ентитету. Повратничка им удружења и невладине -непрофитне преко којих се мота сила новца нико не контролише,јер се власт бави само личним богаћењем. Академици ,појели сте властити ентитет,биће касно да мјењате стратегију,а народ присиљен да на свој начин брани живот ,част и достојанство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

18.03.2016 11:07

МУП треба мијењати из корјена. То ће бити могуће тек кад се успостави нова власт. Високи шефови МУПа ће морати одговорити на нека питања. Ником не треба МУП за који је крадја 100КМ криминал а крадја стотина милиона КМ и упропаштавање читавог народа није криминал. Ником не треба МУП код којег нису сви једнаки пред законом. Ником не треба МУП чији су директори подрепне муве власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суштина

18.03.2016 11:37

Основна ствар коју Гојко Васић не жели да схвати је да Закон изнад Милорада Додика и осталих такозваних политичара. То нажалост не желе да схвате ни јавни тужиоци ни судије основних и осталих судова у РС. Политичарска багра је све развалила а МУП је на то жмирио на оба ока, покрио лице рукама и главу дубоко забијао у пијесак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вријеме курве, фукаре и будале

18.03.2016 11:42

Катастрофално стање је у свему! Исправни људи само да се стиде пред бијелим свијетом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

18.03.2016 16:05

Мозда би најбоље било СНСД-у и коалицији дати неограницену власт, не би ли се медјусобно поубијали пљацкајући једни друге. Народу су крв попили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Призма

18.03.2016 18:20

НЕК ТИ СЕ БОРИ МУЦАВИ ЗЕНГА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

18.03.2016 19:21

РС треба под хитно распустити цео муп какоби спасила народ од криминала,корупције ,плацке и национализма и увести страну полицију да спроведе закон и владавину права једини излаз другога нема криминалци су дуго на том простору вец 23 године без закона и правне дрзаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕОТЕСАНА СИРОВИНА

18.03.2016 22:46

Кобасичар из СНСД-а БАКИНАЦА ДА НАМ ВОДИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ, ЕВО ДОКЛЕ ЈУ ЈЕ ДОВЕО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поглед

19.03.2016 07:26

Ето неко је луд за резервним саставом полиције поуцени искуством из ратног периода многи који су стварали у одбрамбено отадзбинскон рату су заборављени досли су пионири који нису никад осјетили мирис барута и цули експлозију гранате .Сад су то руковофиоци.Теско да це се они бирити против тероризма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Погребник

19.03.2016 07:52

Да, да овако се показује љубав према свом народу. Резервни састав је тренутно баш "права" и оправдана идентификована потреба друштва. Само полако Милораде, дубоко вјерујем да ускоро нећеш моћи тако надмено да се понашаш, за све ћеш морати дати одговоре. А онда зна се гдје ћеш. Успут лијеп поздрав и за Министра МУП-а, човјек се труди нема шта, одличан примјер супозиторије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БУЛЕВАР

19.03.2016 17:43

ВУКЕЛИЦ МИЛАН?

ОДГОВОРИТЕ