Виторија ✓, Валенсија ✓, Малага?!

Црвено-бели спремају се за пут у земљу у којој је Радоњић као тренер имао прилично успеха. Може ли и Малага да се упише на мапу Звездиних победа у Шпанији?

Кошарка 18.03.2016 | 15:40
Виторија ✓, Валенсија ✓, Малага?!

После Виторије и Валенсије, Дејан Радоњић и кошаркаши Црвене звезде добили су прилику да упишу важну евролигашку победу у још једном шпанском граду – Малаги.

Игром случаја, тријумф над Уникахом у петак увече (20.45) у "Мартин Карпења" дворани значио би и сасвим, сасвим известан пласман у Топ 8 фазу Евролиге, што би био трећи узастопни напредак црвено-белих кроз евролигашка искушења после прве фазе у сезони 2013/14 и Топ 16 фазе у сезони 2014/15.

Али, црвено-бели и њихов тренер Радоњић пред пут на југ Шпаније, у Андалузију, не говоре о утакмици као о судбоносној и тако треба... Јер и није!

"Налазимо се у серији изузетно тешких мечева, која се наставља у Малаги. Осим доброг и изузетно квалитетног тима очекује нас и напоран пут до Шпаније. Домаћин је у првој фази Евролиге играо изванредно, почели су одлично Топ 16 фазу, а након великих проблема са повредама сада су у добром стању, са добром атмосфером, после победа у Загреби и у Ендеса лиги. Очекује нас велики изазов у Шпанији и тешка утакмица са Уникахом", рекао је Радоњић за клупски сајт.

"Кренули смо на гостовање комплетни, Теренс Кинси је лакше повређен и очекујем да ће бити спреман за утакмицу у Малаги. Сви остали су здрави", додао је Радоњић.

Кошаркаш Звезде Владимир Штимац, са солидним АЦБ искуством (играо за Уникаху у сезони 2013/14 и Естудијантес прошле јесени) рекао је да екипа мора добро да се припреми за предстојеће обавезе у Евролиги и Јадранској лиги.

"Имамо веома тежак распоред у наредном периоду. Прво тешко гостовање у Шпанији, одмах након повратка идемо у Загреб, па Краснодар... Морамо добро да се припремимо и за напоран пут и за тешку утакмицу, а надамо се најбољем резултату. Уникаху добро познајем, атмосфера је одлична, тренер Дјоан Плаза је у клубу већ три године. Он је озбиљан, искусан тренер који води одличне играче, а они ће се борити за победу без обзира како стоје на табели. Малага игра изванредно код куће, много боље него на страни", рекао је Штимац.

У првом кругу такмичења, Звезда је победила Уникаху 87:73 у "Пиониру".

Звездине победе у Шпанији
13. новембар 2014, Лаборал Кућа - Црвена звезда 66:86
5. децембар 2014, Валенсија - Црвена звезда 68:77
*напомена: Црвено-бели гостовали су Реалу два пута и Барселони једном, али нису успели да их надиграју.

Парови 11. кола:

У четвртак:

Фенербахче – Дарушафака (19.00)
Панатинаикос – Локомотива (20.15)

У петак:

Анадолу Ефес – Цедевита (19.30)
Уникаха – Црвена звезда (20.45)

Табела: Фенербахче 9-1, Локомотива 7-3, Црвена звезда 6-4, Панатинаикос 6-4, Анадолу Ефес 4-6, Дарушафака 3-7, Уникаха 3-7, Цедевита 2-8.

Коментари / 0

Оставите коментар