Видео: Луис Суарес – мајстор за атрактивне голове!

Нападач Барселоне Луис Суарес наставио је против Арсенала да терорише одбране противника.

Фудбал 18.03.2016 | 19:20
Видео: Луис Суарес – мајстор за атрактивне голове!

Суарес је у реванш мечу осмине финала Лиге шампиона постигао други гол против лондонског клуба и помогао Барселони да тријумфује резултатом 3:1.

Уругвајцу је то био 43. погодак на 42. утакмици у свим такмичењима ове сезоне, а поред тога уписао је и невероватне 22 асистенције.

Заједно са Лионелом Месијем и Нејмаром постигао је 106 голова од почетка сезоне и њих тројица могли би да побољшају рекорд који су поставили прошле, од 122 гола и 66 успешних додавања на 60 утакмица.

Барселона је у раној фази меча стигла до вођства преко бразилског нападача, али је Мохамед Елнени сјајним ударцем изједначио почетком другог полувремена. Међутим, у 65. минуту на сцену је ступио феноменални Уругвајац.

Нејмар је са ивице казненог простора проследио лопту на десну страну где је Дани Алвеш центрирао из прве. Сурес је сачекао центаршут и са неких 11-12 метара ухватио акробатски волеј, погодивши десне рашље гола који је бранио Давид Оспина. На снимку се види да некадашњи голгетер Ливерпула можда и није најбоље захватио лопту, али је она завршила на најбољем могућем месту.

"Не знам шта сам тачно урадио и којим делом ноге сам је ударио, али најважније је да је лопта завршила у мрежи. Било нам је много тешко када су изједначили и онда сам дао гол за 2:1", рекао је Суарес после тријумфа.

Он је ове сезоне постигао шест погодака у Лиги шампиона, колико и Меси, али је још једном показао да је прави мајстор да то уради на веома атрактиван начин. Ове сезоне је то учинио још два пута, док се из прошле памте маказице у мечу са Левантеом.

У мечу 23. кола Примере Каталонци су на свом терену декласирали Леванте са 5:0, а Луис је ту победу зачинио сјајним потезом левом, слабијом ногом.

Нова првенствена сезона је почела и момак из места Салто наставио је где је стао у претходној, што најбоље показује последња недеља новембра. На ‘Камп Ноуу’ гостовала је Рома која је извукла реми у првом мечу групне фазе.

Овога пута ‘Блауграна’ није желела да се понови тај сценарио – чак шест голова у мрежи Војћеха Шченсног, за два се побринуо управо Суарес, а онај којим је затворио прво полувреме дуго ће се памтити.

Неколико дана касније, тачније за викенд, тим Луиса Енрикеа дочекао Реал Сосиједад. Барселона је славила са лаганих 4:0 у дуелу у којем су се сви чланови трија МСН уписали на семафор.

За најлепши потез поново су најзаслужнији Алвеш и Суарес – центаршут са бока и нови волеј у паду, малтене идентичан гол као против ‘Тобџија’, само што је лопта завршила у доњем десном углу.

Коментари / 0

Оставите коментар