Смијех продужава живот

Смијех нас штити од многих болести, продужава живот и најјаче је оружје против стреса.

Србија 16.03.2016 | 22:12
Смијех продужава живот

Није сваки дан "наш", па заборавимо колико је осмијех важан и љековит. Истраживања показују да нас штити од многих болести, продужава живот и да је најјаче оружје против стреса.

Зато стручњаци савјетују да, када нам је тешко, пробамо да се смијемо 20 секунди, јер то је довољно да позитивни ефекти стигну до мозга. Да бисмо "развукли" усне и када нам до тога није, предлажу да урадимо сљедеће...

- Лезите, пустите музику коју волите, препустите се пријатним звуцима и пробајте да ослободите мисли. Када се тијело и глава опусте, осмијех ће аутоматски заблистати на лицу.

- Коцкица омиљене чоколаде измамиће вам "кез", чак и ако нисте сладокусац, а чим је поједете позовите блиску особу која вас "зрачи" позитивном енергијом.

- Ако имате партнера, не тјерајте га од себе када нисте расположени, већ свађу и тензију ублажите сексом. Послије тога ћете сигурно имати разлог за осмијех.

- Студије показују да љубазност поправља расположење и да су љековите чак и "обичне" ријечи у пролазу попут: добар дан, изволите, хвала, како сте, шта радите...

(Новости.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар