Фелисијано пун хвале: Новак је најбољи свих времена, какав Надал, какав Федерер?!

Наредни ривал Новака Ђоковића на Индијан Велсу, Шпанац Фелисијано Лопез, уопште не види конкурента српском тенисеру.

Тенис 16.03.2016 | 22:15
Фелисијано пун хвале: Новак је најбољи свих времена, какав Надал, какав Федерер?!

"Он је најбољи свих времена. Новак је најбољи тенисер свих времена. И, по мом мишљењу, тако стоје ствари већ годину, годину и по дана. Разлика у класи између њега и осталих тенисера је много већа него када су Роџер Федерер и Рафаел Надал били на врху АТП листе. Када је Рафа био први на свету, није био ни био ни близу оволико доминантан у односу на конкуренцију као што је то сада Ђоковић. Роџера бих ставио на друго место", рекао је 34-годишњи Лопез.

Он се слаже са тврдњама Кеија Нишикорија и Томаша Бердиха да морате да напустите свој стил игре и ризикујете ако желите да савладате Ђоковића.

"Ако само чекате против Новака, то баш и неће да упали. Када играте против фантастичних играча, морате да урадите нешто посебно. Уколико пробате оно што иначе чините против осталих ривала, онда их вероватно нећете победити јер су бољи од вас. Једноставно, морате да урадите нешто другачије, не би ли успели њих да савладате", каже Лопез.

Он се потом осврнуо на предстојећи дуел, за који су организатори Новаку дали само 19 сати одмора од претходног наступа.

"Ђоковић је веома агресиван, али и сталожен све време. Ако уђете у дугу размену удараца са њим, онда то постаје јако тешко. Неће он да промаши. Он удара лоптицу и јаче и прецизније од других. Уколико нешто не изведете својим сервисом, или раније кренете по поен, стварно уме да буде тешко", рекао је шпански тенисер.

Ни он неће одморан ући у предстојећи сусрет, јер је на терену био три сата и 16 минута пре него што је успео да савлада Роберта Баутиста-Аугта са 7:6(5), 6:7(10), 6:4.

"Тренирате сваки дан, идете у теретану, трудите се... Живот посветите тенису, само да бисте играли овакве мечеве. Преда мном је велика прилика да играм са најбољим на свету, на великом стадиону. Шта ће ми већа мотивација?", каже Лопез.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЂЕНЕРАЛ У ПЕНЗИЈИ

17.03.2016 10:51

Свака част Фелисијано. Желим ти све најбоље у животу!

ОДГОВОРИТЕ