Завичај није колонија!

Добросав Марић, одборник СДП-а у Скупштини града Лознице, иначе директор филијала Националне службе за запошљавање за град Београд, позвао је јуче све Лозничане и Јадране који су на истакнутим функцијама у главном граду, или су успешни у другим пословима у Београду и осталим већим градовима Србије, али и расејању, да свим срцем помогну граду и завичају, а не да место и крај из ког су потекли доживаљају само као битну адресу у време избора или између њих, као колонију из које ће нешто да "ушићаре", а ништа да допринесу или донесу.

Србија 16.03.2016 | 14:55
Завичај није колонија!

Марић сматра да има пуно право да упути овај позив, посебно када је реч о отварању нових радних места, посебно за младе Лозничане и Јадране, „како би многи добили шансу да покажу шта знају и умеју", јер је радећи на важним дужностима у Републичкој управи царине, па у ЕПС-у, увек био не само на вези са родним крајем, већ је сваки тренутак посвећивао његовом бољитку.

 

"Мада радим у Београду, сваки други дан и обавезно сваки викенд проведем у Лозници и у свом селу Горњем Добрићу где и радим, и поносим се и њивама, и шталама, и оборима и воћњацима свог оца Радомира Раке и осталих домаћина", прича Марић.

"У локалном парламенту минулих година борио сам се „као лав“ да Лозница буде што ближе, у сваком погледу, Београду, анимирајући и људе који не вуку корене из нашег завичаја, а резулате виде моји земљаци и још ће их више видети ускоро."

Марић подсећа да је у странци др Расима Љајић, координатор за Мачвански округ, и да је његов лидер, уз премијера Вучића, најзаслужнији што је суседни Крупањ добио фабрику за прозводњу џинса коју је отворио партнер из Турске. Многи су, каже, били скептици, „а данас у тој неразвијеној општини, та фабрика значи индиректно благодет за више од 500 људи тог краја“.

"Радујем се сваком успеху наших људи ван Лознице, а тек бисмо се сви радовали да сви успешни врате завичају дуг на конкретне начине, а не празним причама или само кад су светковине", закључује Марић, чије је пољопривредно домачинство деценијама једно од најнапреднијих не само у лозничком крају.

(БН ТВ/В.М.)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ОО/

16.03.2016 15:15

Да се сви врате у свој завичај,остали би пусти градови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

16.03.2016 21:00

Поставља се питање СТА је завицај урадио за своје расељене синове и кцери? НИСТА! А ПУНО ОЦЕКУЈЕ ОД ЊИХ!

Name

Неђо.17.Март.2016

17.03.2016 13:41

Марићу шта сте ви помогли тим људима што су морали да напусте,Лозницу уствари,Србију.Јасам напустијо родни крај,Милину,78 године.Незна се број колико сам молби предо за посо у,Лозницу за,Вискозу,Фак,Зидар.Никад нисам добијо одговор а камо ли посао.Запошљавали сте,Муслимане из Бељине,Пилице,Каракаја,зворника,Локања.Јасам морао да идем из,Лознице.Ништа нисам добијо од општине,Лознице.Живим у,Словенији од 78 године.Са супругом сам изградијо кућу у,Д Брезовицама,у више наврата плаћкали су ми кућу однелису ми робе из куће у вредности око 8000 еура.Задњи пут кућу су обили 9.Сдептембра 2013 г.Тада су ми однели алата у вредности 1000 еура,никад полиција није нашла лопова,г Марићу из г Добрићашта сте ви допринели,Лозници томе занима.Краду моје што сам крвао стеко.Нико ми ништа поклонијо није,нићу тражити нићу коме шта давати.Када сам се мучијо нико ме није видео ни познао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАТКО СТАНИЦ станицратко1@гмаил.ком

18.03.2016 18:53

Коментар или излагање г, Петровица право излагање за г. Марицасао додати да смо коалиција. Г. Марицу судили сте се за нас крај и наставите, а сто ја Ратко Станиц зелим да покренемкао иницијатори оснивац изградње фискултурне сале сколу у Ј. Лесниси до сада је урадјено следеце. Поднети - захтевим.

ОДГОВОРИТЕ