Искасапио бабу и дједа због 10.000 динара!

Дајте ми све паре или ћу вас побити, знам да сте примили пензије, урлао је пијани Ален Марковић (24) па крвнички убио бабу Љубицу (86) и деду Милана Марковића (88), који су га отхранили.

Србија 16.03.2016 | 07:25
Искасапио бабу и дједа због 10.000 динара!

"Ако ми не дате паре, побићу вас обоје, дајте ми одмах 10.000 динара. Знам да сте примили пензије."

Овим речима започео је крвави пир Ален Марковић (24), који је секиром масакрирао своје бабу Љубицу (86) и деду Милана Марковића (88) у породичној кући у селу Сумраковац код Бољевца. Полиција је ухапсила Алена у тренутку кад је помахнитало ударао деду.

Стравичан злочин догодио се прексиноћ око 23.30 часова. Како сазнајемо, Ален је дошао кући са оцем Зораном и обојица су били пијани јер су цело вече били у кафани. Отац је отишао у своју собу и одмах заспао, а Ален упао код бабе и деде и затражио 10.000 динара.Жртве унука... Љубица и Милан Марковић

Иживљавао се над дедом

"Ако ми не дате паре, побићу вас обоје" претио је Ален деди, који то није схватио озбиљно, већ је рекао баби да наставе да спавају.

"Што нас будиш у глуво доба? Иди се испавај, па ћемо сутра да разговарамо" рекао је деда Алену.

То је разбеснело пијаног Алена, који је отишао залупивши врата за собом и узео секиру из шупе.

"Упалио је светло и устремио се на њих. Видевши га са секиром, баба је почела да позива у помоћ. Несрећна жена је покушала да се заштити рукама и да побегне, али ју је Ален једним ударцем крвнички убио. Била је мртва пре него што је пала на земљу. То је пробудило комшије, па су позвале полицију. Ален је убио бабу, а потом се устремио на деду" каже извор из истраге.

Над дедом Миланом Ален се зверски иживљавао ударајући га по телу, а најчешће око главе.

"Није хтео једним ударцем да га усмрти, већ да га мучи. То је дало времена полицајцима да стигну и затекну га са секиром" прича наш саговорник. Старац је од задобијених повреда умро у болници, док је Ален признао злочин.

Према причи рођака и комшија, трагедији је кумовао и алкохол.

"Ален је болестан, дуго се лечи од епилепсије и стално је под терапијом. Очигледно је да су се помешали лекови и алкохол" каже рођак Бранислав Ивковић.

Док је Ален масакрирао бабу и деду, у суседној просторији је спавао отац Зоран. Он се бранио да је пијан одмах заспао и да није ништа чуо.

Комшије кажу да је Ален је одрастао код деде и бабе јер му је мајка умрла кад је имао две године.

"Ален је живео у Бору, а долазио је у село и тражио новац од пензија бабе и деде. После пијанке покушао је да им изнуди новац" причају комшије.

Место злочина... Кућа породице Марковић

Ален без занимања

Аленов отац Зоран, према казивању комшија, живео је од конобарисања по кафанама, али је познатији као хармоникаш.

"У селу га више познају по надимку „Кемиш“ јер му је стално била хармоника при руци и свирао је на свадбама и другим свечнаностима. Син није волео тај занат па се бавио сваштарењем, од земљорадње до посла на грађевини",  кажу мештани.

Аленова жена Маја

Аленова невенчана супруга Маја каже да Ален није био насилан.

"Запањена сам и шокирана. То не личи на мог Алена. Истина је да је повремено волео да попије, али не прекомерно јер је био под лековима. Према мени никад није био насилан. Долазио је у моју кућу, иако нисмо заједно живели, да обилази наше дете. Недавно смо му славили први рођендан", каже Маја која живи на другом крају села.

Породичне трагедије

Психотерапеут др Зоран Миливојевић за Курир каже да у овом случају можемо само да нагађамо шта је био мотив злочина, али да се они дешавају у тренутку мржње.

"Веома често бабе и деде размазе децу, не кажњавају га, испуњавају жеље. Тако да када дете одрасте и када пожеле нешто, а они не могу да му остваре, мисли да они то могу да ураде, али неће и у том тренутку се јавља мржња која може да доведе до оваквих злочина" објашњава Миливојевић.

Он додаје да су чести случајеви у источној Србији да родитељи оставе децу баби и деди, а они одлазе у иностранство.

"Родитељи шаљу новац, а баба и деда дају љубав без граница. Мама и тата васпитавају децу, а баба и деда су ту да воле" закључује психотерапеут.

Црна серија

- 2. 3. 2016. Бранко Николић (26) из Бајине Баште убио је ножем своју бабу Милку Сабо (71) која га је отхранила.

- 8. 11. 2015. Миљан Ранковић (23) из Рабровца код Младеновца, осумњичен је да је ножем убио своју бабу Мирославу Ранковић (69), а да би прикрио злочин подметнуо је пожар. Претпоставља се да је мотив убиства новац.

- 14. 12. 2012. Небојша Раонић (24) осумњичен је да је у општини Чукарица у Београду, ножем убио своју бабу Олгу (79) и тетку Савету Б. (61).

Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар