То је тајна Лестера: Амајлије, благосиљање терена...!

Успон Лестера на врх табеле Премијер лиге и даље збуњује многе у свету фудбала, али један будистички монах открио је бар један састојак успеха – добру карму.

Фудбал 16.03.2016 | 14:00
То је тајна Лестера: Амајлије, благосиљање терена...!

Тајландски монах Пра Промангкалачан рекао је да он и још неколико будистичких монаха у последње три године редовно иду у тај клуб, чији је власник Тајланђанин, да би благословили терен и играчима дали амајлије за срећу.

"Окачио сам им неке амајлије око врата и дао сам им ове талисмане од тканине", рекао је овај Монах за АФП у храму у Бангкоку, у коме су висили барјаци са увезеним грбом Лестера у центру.

"Нисам сигуран да су разумели када сам им објашњавао о њима, али знају да ће им донети срећу", додао је он.

Лестер је тренутно први на табели Премијер лиге. Власник клуба је Тајланђанин Вичаи Сриваданапраба, чији бренд Кинг пауер (Кинг Поwер) се налази на предњој страни дресова.

Њихови наступи ове сезоне ставили су их на добар пут да направе једно од највећих изненађења у фудбалској Енглеској, а њихови успеси против много познатијих ривала прате се и на Тајланду, где имају надимак "сијамске лисице".

Вичаи је клуб купио 2010. године, да би 2014. изборио пласман у Премијер лигу, на чијем се врху сада налази.

Управљање клубом новог власника побрало је похвале због начина на који се клуб води и због паметног избора у ангажовању тренера и играча. Вичаи, међутим, не воли да се појављује пред медијима и избегао је уобичајену позитивну пропаганду која прати стране власнике клубова у Премијер лиги.

Монах Пра Промангкалачан је рекао да је овај милијардер посвећени будиста и да чврсто верује у моћ карме.

"Одвео је монахе тамо да се моле за успех и срећу у игри, за управу и за играче", рекао је 64-годишњи монах, који је бар 10 пута путовао у Енглеску.

Тајланд је већински будистичка земља у којој се верује да срећа и успех долазе кроз заслуге, а које се праве молитвама, понудама, донацијама и добрим делима.

У тој култури верује се и у моћ амајлија које доносе срећу, а привесци и огрлице које су монаси благословили налазе се свуда.

Овакви обичаји су у почетку деловали страно људима у клубу, али су се играчи Лестера брзо навикли да виђају монахе у одорама како се шуњају стадионом Кинг пауер.

"Било им је драго да виде монахе како долазе. Поздрављали су нас и прикључивали су се церемонијама. Без обзира што су нам религије различите, блиски смо, као добри пријатељи", рекао је Пра Промангкалачан.

Лестер осам кола пре краја има пет бодова предности у односу на ривале, а јавност сада прати да ли ће екипа имати снаге да остане у форми и освоји титулу.

"Лестер ће сигурно бити први у Премијер лиги ове године", рекао је Пра Промангкалачан подижући један прст увис, уз широк осмех.

Коментари / 0

Оставите коментар