Многе теорије завјере заправо су пракса?!

Међу теоријама завјере постоје многе које су се показале као тачне, а најпознатије су отмице људи у Јапану, сарадња САД и нациста, коришћење Афроамериканаца као "покусних кунића" у лијечењу сифилиса, те контрола мозга као пројекат ЦИА-е.

Свијет 15.03.2016 | 16:00
Многе теорије завјере заправо су пракса?!

Потврђене су и лажи Пентагона пред улазак у Заливски рат, као и тровање алкохола у вријеме прохибиције средином прошлог вијека у САД.

Између 1977. и 1983. године нестало је на стотине Јапанаца из приобалних градова, а сумњичави грађани окривљивали су Сјеверну Кореју.

Годинама се вјеровало да је то још једна теорија завјере и постојале су теорије да су их отимали да би постали шпијуни, те да би им крали идентитет како би на њихово мјесто дошли корејски шпијуни.

Тек 2002. године тадашњи сјевернокорејски вођа Ким Џонг Ил јавно је признао да су отели 13 људи, иако се зна да се ради о стотинама јапанских грађана.

Петорица су враћена, а Сјеверна Кореја је прије двије године пристала да поново отвори истрагу.

Сенатор Прескот Буш, који је дјед бившег предсједника Џорџа Буша, створио је велики дио породичног богатства захваљујући колаборацији, финансирању и трговини са нацистима.

Потврђено је да је он био власник и дионичар компаније која је директно профитирала од финансирања Трећег Рајха.

У јануару 1920. године на снагу је наступио 18. амандман америчког устава којим се забрањивала производња, продаја и транспортовање алкохола.

Међутим, убрзо је почело илегално прављење алкохола и продаја на црном тржишту. Влада је, преко својих људи, одмах кренула да убацује у илегални производ десет посто отровног метил-алкохола.

На тај начин америчка влада је плашила људе мислећи да ће их натјерати да престану пити. Све до 1933. године, када је укинута прохибиција, од тровања алкохолом умрло је око десет хиљада људи.

Показало се да су тачне тврдње и о "Операцији спајалица", којом су се Американци домогли научника из поражене нацистичке Њемачке. То су били највећи стручњаци из нацистичке војне индустрије, медицине и одјељења хемијског оружја.

Око 1.600 нацистичких научника добило је визе, постали су амерички држављани и до краја живота су лијепо живјели. Међу њима су и познати ракетни инжењери Вернер фон Браун и Артур Рудолф.

Визу је добио и љекар Хубертус Стругхолд који је за вријеме рата био надлежан за обуку доктора који су изводили експерименте над Јеврејима у конц-логору Дахау.

У САД се скрасио и доктор Курт Блум, специјализован за биолошко оружје. Он је био познат по томе што је тестирао своје "изуме" на затвореницима у Аушвицу.

Показало се и да је тачна теорија завјере о експериментима на око 600 Афроамериканаца заражених сифилисом. Ти експерименти су трајали од 1932. до 1972. године.

У студији су учествовали сиромашни и необразовани грађани, а већина није ни знала да су заражени. Циљ овог истраживања био је да се направе биљешке историје заразе сифилисом код афроамеричких мушкараца како би били истражени могући програми лијечења.

Тим људима је било обећано како ће их излијечити, али то се није догодило.

Истраживачи су чак одбили да им дају пеницилин и лијечили су их обичном аспирином!

Као резултат тог ескперимента директно од сифилиса умрло је 28 људи, 100 их је умрло усљед компликација. Четрдесет жена је заражено, а 19 дјеце је рођено са овом болести. Тек је 1997. године тадашњи предсједник САД Бил Клинтон службено потврдио истину о експерименту.

Поигравање са људским умовима стварно се догодило прије пола вијека у организацији ЦИА-е. Пројекат кодног имена "МК ултра" подразумијевао је проналажење технике контроле људског понашања за потребе контрашпијунаже и тајних акција.

Терапије електрошоковима, хипноза, али и дрогирање "ЛСД-ом" само су неке од метода које су користили агенти ЦИА-е, наводе портали.

Експерименте су спроводили на проституткама, затвореницима и људима са менталним болестима и то врло често без њиховог знања и пристанка...

Извор: СРНА

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

СМИЈЕШНО

15.03.2016 15:22

КОД НАС СРБА СВЕ ЈЕ ЗАВЈЕРА. АЈТЕ МОЛИМ ВАС. ГЛУПОСТИ КОЈЕ ВЛАСТИ УВИЈЕК СЕРВИРАЈУ ЛИЈЕНОМ НАРОДУ, УМЈЕСТО ДА МУ СЕ КАЖЕ АЈД ДА БУДЕМО ВРИЈЕДНИ КО ЈАПАНЦИ И НИЈЕМЦИ ПА ЋЕМО И ЖИВЈЕТИ КАО ОНИ.ТО ЈЕ ИСТИНА КОЈУ ЈЕ ЗОКА ЂИНЂИЦ ПЛАТИО ГЛАВОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

С4

15.03.2016 15:31

Жали Боже компјутера, што га свако користи!

Name

Владо Бања Лука

15.03.2016 15:46

За СМИЈЕСНО: Такви као ти су идеални поданици Новог свјетског сатанистицког поретка. И доста висе пљувања по свом српском народу, ј....и те висе Нијемци и њима слицни који зиве захваљујуци тиме сто су Истоцну Европу и Балкан претворили у своје колоније. И сто стампају евре без икаквог покрица. Распитај се мало, процитај...па ми објасни како се мјесецно у САД-у стампа 85 милијарди долара без покрица, а у ЕУ исто толико евра, а нема инфлације!? И да...НАСА никад није била на Мјесецу! Људска нога никад није кроцила вам Земљине орбите, све је снимљено у филмском студију због хладног рата! Како се на Мјесецу мозе вијорити америцка застава ако Мјесец нема атмосферу и вјетар!?

Name

корни

15.03.2016 16:22

ХАХахха цуј сатанистицког покрета. Ови који вјерују у Бога није им теско да повјерују и у теорије завјере.

Name

Владо Бања Лука

15.03.2016 16:58

За Корни: бахат си, горд, а уз то и потпуно неписмен! Нисам написао "покрета", вец Новог свјетског сатанистицког ПОРЕТКА ако знас ста то знаци. П.С. и да, вјерујем у Бога и Сина Бозијег. И у Светог духа. П.С.(2) поновицу-људи никад нису били на Мјесецу! Све је америцка лаз. НАСА је наводно изгубила све оргиналне снимке тзв лета на Мјесец. Да данас неко не би слуцајно тразио да вјестаци...

Name

корни

15.03.2016 20:56

Вјерујес у бајке,зивис у страху,лази и незнању:Само напријед!

Name

ре СМИЈЕШНО

15.03.2016 15:35

КОји ли си ти текст прочитао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

15.03.2016 16:06

Прмоцијом тезе о чиповању људи наведене су предности типа да ће на њему бити регистровани лични подаци и сл. Међутим, норвешка научица је доказала да се путем микрочипова у људском организму може утицати на њихово понашање. Теорија завјере је одавно престала да буде "теорија". То је стварност коју човјечанство свакодневно осјећа на својој кожи.

ОДГОВОРИТЕ