Знате ли ко највише "храни" Месија лоптама?!

Аргентинац је од прве утакмице у Примери добио 200 асистенција од својих саиграча. Ево и листе ко му је колико пута омогућио да постигне погодак.

Фудбал 15.03.2016 | 20:45
Знате ли ко највише "храни" Месија лоптама?!

Од 2004. године, када је дебитовао за Барселону у Примери, Лионел Меси је у 339 утакмица шпанског првенства постигао 308 голова.

Неке је дао после соло-продора, неке ударцима из даљине, неке из "слободњака" или пенала, а 200 погодака омогућили су му саиграчи.

Статистичари чувеног сајта Опта објавили су листу свих играча који су фантастичном Аргентинцу током каријере помогли да се 200 пута упише у стрелце у мечевима Примере.

На првом месту је Дани Алвеш са 26 асистенција, затим Ћави Ернандез са 21, па Андрес Инијеста и Педро Родригез са по 18. Следе Сеск Фабрегас и Луис Суарез (по 11), Алексис Санчез и Нејмар (по 10), Давид Виља (8), Тјери Анри и Адриано Кореја (по 6), Роналдињо (5), Бојан Кркић, Самјуел Ето, Тијаго Алкантара и Марк Бартра (по 4), Серхио Бускетс, Деко, Мартин Монтоја, Кристијан Тељо, Јаја Туре, Иван Ракитић и Ђорди Алба (по 3), Златан Ибрахимовић и Арда Туран (по 2), Ерик Абидал, Александар Хлеб, Сједу Кејта, Максвел, Ђерар Пике, Силвињо, Ђовани ван Бронхорст, Рафиња и Мунир Ел Хадади (по 1).

Коментари / 0

Оставите коментар