ИВ: Ноле се мучио са аутсајдером, Надал у три сета, иде на Вердаска!

Новак Ђоковић пласирао се у треће коло турнира из Мастерс 1000 серије у Индијан Велсу, пошто је савладао Бјорна Фратанђела са 2:6, 6:1, 6:2. Рафаел Надал прошао је у треће коло првог Мастерса сезоне у Индијан Велсу.

Тенис 14.03.2016 | 11:40
ИВ: Ноле се мучио са аутсајдером, Надал у три сета, иде на Вердаска!

Американац, тренутно 149. тенисер планете, никада није био у Топ 100, до овог турнира није добио никога из најбољих 60, али сада је одиграо можда и меч каријере и намучио најбољег на свету.

Искористио је Фратанђело Новакову нестрпљивост на почетку – Ђоковић је по ветру правио много грешака, а Американац се боље носио с таквим временским приликама и временом је стицао самопоуздање.

Освојио је први сет и већ су почеле спекулације када је Новак последњи пут изгубио меч од играча ван првих 100 – предао је Крајиновићу у Београду 2010. године, а комплетан меч последњи пут изгубио је у Мајамију 2008. од тада 122. играча Кевина Андерсона.

Ти подаци неће се често спомињати наредних дана, пошто је Ђоковић успео да преокрене. Други сет освојио је лако и чинило се да ће и трећи бити у истом маниру када је српски тенисер направио брејк на старту трећег сета.

Међутим, Фратанђело је играо растерећено, успео је да врати брејк и да у наредних петнаестак минута добро озноји Ђоковића – ипак, кључне поене освојио је први играч света и дошао је до неочекивано тешке победе после једног часа и 45 минута игре.

Новак је меч завршио са 22 директна поена и 33 грешке, док је 22-годишњи Фратанђело имао 13 винера и 35 неизнуђених грешака.

Ђоковић ће се у трећем колу састати се са Филипом Колшрајбером, који је декласирао Дениса Кудлу 6:0, 6:1. Српски тенисер добио је Немца у седам од осам међусобних дуела, укључујучи и последњи судар прошле године у првом колу Вимблдона.

Надал је био бољи од Луксембуржанина Жила Милера у три сета, са 6:2, 2:6, 6:4.

Следећи ривал биће му земљак Фернандо Вердаско, његов дубл партнер који је друго коло прошао предајом Мартина Клижана.

"Тешки су били услови, али стварно сам срећан због победе јер су моја три последња пораза била или у три, или у пет сетова. Био ми је потребан овакав тријумф, много сам срећан због њега", рекао је Надал.

Даље је прошао и Џон Изнер, који је победом над Андреасом Сепијем постао четврти Американац у трећој рунди, јер су пре њега тријумфовали Џек Сок, Сем Квери и Стив Џонсон.

Млади немачки тенисер Александер Зверев савладао је 23. носиоца Григора Димитрова са 6:4, 3:6, 7:5 у другом колу турнира из Мастерс 1000 серије у Индијан Велсу.

Момак рођен 1997. године показује да напредује прилично брзо, а сада је из практично изгубљене позиције дошао до тријумфа.

Истина, Зверев је освојио први сет и сјајним сервисима дуго је спасавао брејк лопте, али је попустио у завршници другог сета. Чинило се да су кола потпуно пошла низбрдо када је Димитров повео са 2:0 и дошао до три везане брејк лопте у трећем сету.

Међутим, 18-годишњак је успео да се извуче, а затим и да без проблема чува сервис све до завршнице. Онда је у завршници уз мало среће дошао до две везане меч лопте и реализовао је другу за велику победу.

Зверев је ове сезоне већ добио Чилића, намучио је Бердиха и показује да ће се ускоро прикључити ширем врху. У трећем колу чека га Жил Симон, који је у необичном мечу савладао Вашека Поспишила са 1:6, 6:0, 6:1. Пошто је изгубио први сет, Француз је узео 11 гемова у низу и убрзо је дошао до победе.

Јужни, који је све ближи крају каријере, предао је меч Баутисти Агуту, док се Тим мучио, али је у два сета био бољи од квалификанта Ковалика.

Беноа Пер потврдио је репутацију непредвидљивости и узео је само четири гема у мечу са земљаком Манарином, а Кеи Нишикори мотивисано и одлучно је почео турнир, па је Кукушкина савладао са рутинских 6:3, 6:3.

Индијан Велс, друго коло:
Роберто Баутиста Агут – Михаил Јужни предаја Јужног
Александер Зверев – Григор Димитров 6:4, 3:6, 7:5
Доминик Тим – Јозеф Ковалик 7:6 (7-4), 7:6 (7-3)
Адријан Манарино – Беноа Пер 6:1, 6:3
Жо-Вилфред Цонга – Венсан Мило 7:5, 6:1
Сем Квери – Тимо де Бакер 7:6 (7-5), 6:4
Кеи Нишикори – Михаил Кукушкин 6:3, 6:3
Жил Симон – Вашек Поспишил 1:6, 6:0, 6:1
Филип Колшрајбер – Денис Кудла 6:0, 6:1
Фелисијано Лопес – Гиљермо Гарсија Лопес 6:2, 6:2
Новак Ђоковић – Бјорн Фратанђело 2:6, 6:1, 6:2
Џек Сок - Михаел Берер 6:2, 6:4
Фернандо Вердаско – Мартин Клижан 5:3, предаја Клижана
Стив Џонсон – Џон Милман 6:4, 6:2
Џон Изнер – Андреас Сепи 7:6 (7-1), 6:4
Рафаел Надал – Жил Милер 6:2, 2:6, 6:4

Коментари / 0

Оставите коментар