Мушкарци више пате због раскида

Мушкарци депресивно стање свести показују на другачији начин од жена. Жене су углавном веома блиске са члановима породице и пријатељима, па са њима могу да одболују и брже се опораве.

Занимљивости 14.03.2016 | 10:10
Мушкарци више пате због раскида

ОПШТЕ је мишљење да жене више пате после раскида, али научници су више пута оборили ову тврдњу. Они су показали да су припадници јачег пола због љубавног краха склони депресији колико и даме, ако не и више. Истраживање објављено у магазину ЈАМА Псyцхиатрy открива да мушкарци депресивно стање свести показују на другачији начин од жена.

Студија, спроведена на Универзитету Северне Каролине, открила је да падови и успони у вези на њих више утичу него на девојке. На узорку од 1.000 испитаника, узраста од 18 до 23 године, испоставило се да су момци рањивији после раскида, иако глуме да су храбри и јаки. Зашто је то тако, покушала је да објасни др Робин Симон, вођа истраживања:

- За млађе мушкарце партнерка је примарни извор интимности, док су жене углавном веома блиске са члановима породице и пријатељима, па са њима могу да одболују и брже се опораве.

Резултати су показали и да стрес који доживе услед разилажења са девојком више утиче на ментално здравље момака. Да то не би оставило озбиљне последице, стручњаци саветују да отворено разговарају са својим пријатељима, како би што пре превазишли болну фазу и из раскида извукли корисне лекције за убудуће.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар