Опрез: Клизави и мокри коловози широм БиХ

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се због влажног и мокрог коловоза саобраћа успорено, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Босна и Херцеговина 14.03.2016 | 09:10
Опрез: Клизави и мокри коловози широм БиХ

Ујутро могућа мјестимична поледица, нарочито у вишим планинским предјелима, преко мостова и на прилазима тунелима.

У котлинама и дуж ријечних токова, као и преко планинских превоја, ниска облачност и мјестимична магла смањују видљивост.

На дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења, посебно на путним правцима Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Рогољи-Млиништа, Језеро-Ново Село, Саставци-Устипрача, Вишеград-Вардиште, Бродар-Рудо, Власеница-Хан Пијесак, Добро Поље-Миљевина-Брод на Дрини и Гацко-Тјентиште.

На ауто-путу Бањалука-Градишка возила саобраћају по мокром и клизавом коловозу.

На магистралном путу М16, дионица Нова Топла-Клашнице 1, ради изградње вијадукта до 30. априла возила ће саобраћати наизмјенично, једном траком.

Због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, до краја године, у времену од 7.00 до 19.00 часова, сваким даном осим недјеље, биће измијењен режим саобраћања на магистралном путу М-16.1, дионица Клашнице 1 - Прњавор /насеобина Лишња/.

У току је изградња обилазнице око Брчког на магистралном путу М-14.1 /Брчко-Бијељина/, због чега је измијењен режим саобраћања у насељу Гредице, те на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

Због деминирања на регионалном путу Р-452, дионица Зелени Јадар-Милићи, у мјесту Зелени Јадар, од 8.00 до 16.00 часова биће измијењен режим саобраћања.

На регионалном путу Р-474, дионица Горња Вијака 1-Горња Вијака 2, због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој /дионица Прњавор-Добој/ саобраћај ће привремено бити преусмјерен на новоизграђену саобраћајницу.

На регионалном путу Р-476, дионица Укрина-Вијака, због санације коловоза саобраћа се повремено, једном траком, док се на путу Р-414, дионица Карановац-Митровићи, једном траком саобраћа због клизишта.

На регионалном путу Р-474, дионица Вијака 2-Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци, на снази је забрана саобраћања за теретна возила тежа од пет тона и виша од три и по метра.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора/Шћепан Поље/, забрањено је саобраћање за сва возила која су тежа од 16 тона.

На регионалном путу Р-454, дионица Братунац 3-Дрињача, и даље је на снази забрана проласка за теретна возила тежа од три и по тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи на аутобусе превозника "Дринатурс".

Забрана се од 15. фебруара не односи ни на теретна возила која ће превозити дрвне сортимане регионалним путем.

У Бањалуци је продужена обустава саобраћања у Улици Вељка Млађеновића до 30. априла, од скретања код Градског олимпијског базена до моста преко ријеке Врбања.

У ФБиХ јутрос се саобраћа по влажном и мокром коловозу, уз појачан промет возила, а на путевима у јужним и југозападним крајевима могући су мјестимично јаки удари вјетра.

Чести одрони земље и камења могући су на путним правцима Бихаћ-Босански Петровац-Кључ, Прозор-Јабланица, Бугојно-Нови Травник.

На ауто-путу А1 саобраћа се по влажном коловозу, без ванредних ограничења, док на граничним прелазима нема задржавања.

Коментари / 0

Оставите коментар