Статистичари поново о резултатима пописа

Директори статистичких агенција у БиХ данас би требало да се састану како би сагледали да ли могу бити ријешена спорна питања у вези са обрадом и објављивањем резултата пописа становништва, рекла је директор Републичког завода за статистику Радмила Чичковић.

Босна и Херцеговина 14.03.2016 | 08:07
Статистичари поново о резултатима пописа

Састанак би требало да буде одржан са почетком у 12.00 часова, односно прије одржавања сједнице Централног пописног бироа која је заказана са почетком у 16.00 часова, рекла је Чичковићева раније Срни.

На сједници Централног пописног бироа која је 9. марта одржана у Сарајеву није постигнут договор о јединственом програму за обраду података пописа становништва БиХ, а коначно рјешење требало би да буде постигнуто на састанку сутра.

Чичковићева је подсјетила да се спорна питања односе на одређивање "сталног становника" и изразила оптимизам да ће се постићи успјех у изналажењу рјешења.

"Републички завод за статистику увијек се залагао за поштовање закона и препорука међународних експерата и прихватио је већину препорука међународних експерата, осим њих пар које нису биле у потпуности усаглашене са прописима", навела је Чичковићева.

Министар цивилних послова БиХ Адил Османовић рекао је да ће стручно особље Агенције за статистику БиХ, завода за статистику Републике Српске и ФФБиХ настојати да до понедјељка усагласи јединствени програм за обраду података пописа становништва. Рок за објаву коначних резултата пописа становништва, који је извршен 2013. године, је 1. јули.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ОО7

14.03.2016 08:19

Прикажите обе варијанте,да се виде разлике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

14.03.2016 08:48

Ма кога то интересује ,сем политицара?? Млате празну сламу.

Name

ре кики

14.03.2016 17:12

То питај Бакира и СДА.

ОДГОВОРИТЕ