У хотелима не желе да знате ове ствари

Пазите добро шта радите у хотелу, јер особље све види и памти.

Свијет 14.03.2016 | 07:28
У хотелима не желе да знате ове ствари

Анонимно хотелско особље открило је осам тајни које никад не би рекли својим клијентима. Радници хотела отворили су душе на Qуори и Реддиту, где су уједно објаснили и како извући оно најбоље из хотела.

1. Смртни случајеви

Међу најчешће спомињаним тајнама је број људи који су преминули у хотелским собама. Један корисник који је током студенстких празника радио у хотелу, присетио се како се један гост обесио у соби и како га је пронашла чистачица.

"Стигла је полиција која је са собом повела одређене људе, те су посао обавили тако добро да нико од других гостију није имао појма шта се догодило. А није објављено чак ни у локалним вестима."

Хотели пазе да овакве информације не процуре у јавност, како би се заштитили од лошег публицитета.

2. Славне особе

Постоји велика шанса да сте (ако често путујете), одсели у истом хотелу као и нека велика звезда. "Ако сте гост, осим ако случајно не видите поyнату особу, нећете имати појма да је он у хотелу кад и ви", изјавила је радница једног хотела.

3. Везе и афере

Особље обично тачно зна ко је од гостију тамо због афере.

"Да, знамо вас препознати. И нимало нас не занимате", написала је једна коментатока и додала: "А ако дођете са мужем или супругом, можемо одредити готово исте секунде кад закорачите у хотел, ко од вас доноси одлуке у вези."

4. Полиција

Готово сви хотели - добри и лоши - чврсто су повезани с локалном полицијом. То нема никакве везе с гостима, објашњава особље, него једноставно "тамо где се окупља више људи, неминовно има и проблема".

Додају и да су полицајци обично задовољни интерпретацијама догађаја које им пружа особље, јер "запослени, прилично добро знају кад треба позвати полицију да се укључи".

5. Чистоћа

Готово сви упозоравају да никад, нипошто не дирате прекриваче, душеке или даљинске управљаче у хотелским собама. Њих, наиме, никад не перу!

Особље такође упозорава клијенте да не користе чаше на умоваоницима (њих не перу темељно), те упозоравају људе да боље да не гледају испод кревета или на друга тешко доступна места, јер се ни она не чисте.

"Ставите пешкире или крпе на столце или двосед, јер МНОГИ на њих седају голи. То је ужасно, али често видимо смеђи траг на столици, а о томе нико не размишља", написао је један корисник Реддита.

6. Отказивање

Ако желите отказати у последњи трен, али не желите изгубити новац, назовите хотел и померите резервацију на неколико дана касније. Причекајте неколико сати и затим их поновно назовите и откажите резервацију.

"Накнада за отказивање ће вас заобићи, јер ће сад постојати ново време отказивања, с новим датумом", саветује један члан особља.

7. Резервација

Никад немојте резервисати собу преко посредника. Често је најјефтинија опција да сами дођете 'на место злочина', а то поготово зависи од доба дана кад стижете (касније је боље), иако је јефтино и ако директно резервишете собу сами.

8. Гратис ствари

Будите пристојни према особљу, посебно вратару...

"...Јер вам могу дати бесплатне флашице с водом, тампоне, картице за паркинг, турнеју по хотелу, превести вас ако је реч о краткој релацији, резервисати нешто, организовати хемијско чишћење, па чак вам и помоћи да добијете бољу собу - ако ме само лепо замолите. Но то нико не ради јер сви мисле да сам ја само вратар", написао је један искусни вратар на Реддиту, преноси британски Индепендент.

Извор: Еxпресс

Коментари / 0

Оставите коментар