Ништа од прољећа: Још хладније наредних дана

У БиХ ће почетком наредне седмице бити хладно вријеме за ово доба године, у нижим крајевима повремено са кишом, а у вишим са снијегом, који је у сриједу могућ и у нижим предјелима. Разведравање у четвртак.

Босна и Херцеговина 13.03.2016 | 19:57
Ништа од прољећа: Још хладније наредних дана

Сутра ће бити хладно и облачно вријеме са кишом повремено, а у вишим предјелима са снијегом, уз дневну температуру до 10 степени Целзијусових.

Ујутро ће бити хладније и облачно вријеме, мјестимично и магловито. У нижим предјелима са слабом и повременом кишом, а у вишим крајевима са слабим снијегом, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Касније поподне и до вечери падавине ће престати уз дјелимично смањење облачности, па ће бити и сунчаних интервала, више на сјеверу и сјевероистоку.

У Херцеговини ће бити без падавина, уз промјењиву облачност и сунчане интервале.

Дуваће слаб до умјерен, сјеверни и сјевероисточни вјетар, а у Херцеговини појачана и јака бура. Јутарња температура од минус два до четири, на југу девет спени Целзијусових, а дневна од четири до 10, на југу око 15 степени.

У уторак, 15. марта, у Српској и ФБиХ биће прохладно и претежно суво вријеме уз промјењиву облачност, око ријека и по котлинским предјелима тмурно са маглом и ниском облачношћу, уз дневну температуру до девет степени Целзијусових.

Поподне и према вечери наоблачење са сјевера ће доћи мјестимично киша, а у планинама снијег. Јутарња температура од минус четири до један, на југу пет степени Целзијусових. Дневна температура од три до девет, на југу око 14 степени Целзијусових, а у вишим пределима око један степен.

У сриједу, 16. марта, ујутро ће бити прохладно и претежно облачно, у вишим предјелима слаб снијег, који је понегдје могућ и у нижим крајевима, уз дневну температуру до осам степени Целзијусових.

Облачно вријеме задржаће се и током дана са слабом и мјестимичном кишом у нижим и снијегом у вишим крајевима, током ноћи падавине престају уз дјелимично разведравање.

Јутарња температура од минус пет до један, на југу шест степени Целзијусових. Дневна температура ваздуха од два до осам, на југу до 12 степени.

У четвртак, 17. марта, биће промјењиво облачно и суво, а на крајњем западу облачније. Током дана мало топлије у односу на претходне дана, те промјењиво облачно уз сунчане интервале.

Јутарња температура од минус три до један степен, на планинама на истоку до минус седам, на југу шест степени Целзијусових. Дневна температура ваздуха од седам до 12, на југу до 15 степени Целзијусових.

У Херцеговини је данас промјенљиво облачно, а у осталим крајевима облачно, мјестимично са слабом кишом у Крајини и на истоку Српске, а понегдје у вишим предјелима са снијегом.

До краја дана задржаће се облачно вријеме са кишом која ће бити чешћа, прво на сјеверу, а затим на истоку, а у планинама са снијегом. Једино на југу Херцеговине биће суво вријеме уз промјењиву облачност, али и вјетровито уз умјерену и јаку буру.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

С4

13.03.2016 15:09

Ако ћемо реално, календарски прољеће још није ни почело и још је обавеза посједовања зимске опреме за возила. Памти се снијег и за Ђурђевдан, па није нико кукао како нема прољећа, ево, преживјели смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зима још траје

13.03.2016 17:45

Снијег је већ пао на врх Требевића и подруцје општине Источни Стари Град.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пада и у мају

13.03.2016 17:47

Снијег зна пасти и 14.маја, а камоли у марту. Сјецам се, једне године рата, мислим да је био крај марта 1993, у Сарајеву је пало 50 цм снијега.

ОДГОВОРИТЕ