Е, зато ће бити најбољи свих времена!

Ноле открио шампионски рецепт у Америци! Најбољи тенисер света Новак Ђоковић спрема се за почетак Индијан Велса, а бројне америчке новинаре занимало је да ли себе види као човека који је ненадмашан у историји тениса.

Тенис 13.03.2016 | 11:40
Е, зато ће бити најбољи свих времена!

"Нисам још најбољи свих времена, не још. Али верујем у себе и своје способности, поносан сам на све што сам до сада у каријери остварио. Ипак, још је рано да говорим да ли сам најбољи свих времена. О томе се може дискутовати, не могу се поредити ни генерације, другачији се тенис играо пре 30 или 40 година. Играло се и са дрвеним рекетима, данас је технологија другачија, много тога ти помаже да боље контролишеш лоптицу, да имаш више спина, ротације, брзине. Наравно, физички аспект је важнији. Свака генерација има своје најбоље играче", рекао је Ђоковић, а преноси Лос Анђелес Тајмс.

За сада је недодирљив Роџер Федерер са 17 гренд слем титула, а Новак ће стрпљиво градити пут до превазилажења овог резултата.

"Наравно, нема разлога да не верујем у то како могу још много тога да остварим. Када ћу и да ли ћу превазићи тај рекорд, не могу да гарантујем и предвиђам. Али увек сам веровао у себе, на сваки турнир долазим са великим самопоуздањем и свешћу да нисам једини који жели да га освоји", одмерен је Новак.

На старту Индијан Велса, играће против Бјорна Фратанђела у другом колу.

"Мој приступ није да морам или да би требало да освојим нешто, али ћу освојити. Управо због тог самопоуздања сам и дошао до овога где сам сада. Гренд слем турнири су највећи, иза њих је одмах Индијан Велс. Иза мене су тешке недеље и проблеми са оком какве до сада нисам имао, али сада се осећам добро и прилагодио сам се временској зони", поручио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар