Мајка сексуално злостављала дјецу

Општински суд у Великој Кладуши одредио је једномјесечни притвор А. К, мајци двоје малољетне дјеце, која је у уторак ухапшена у акцији Федералне управе полиције (ФУП) у Великој Кладуши, због сумње да је сексуално злостављала властиту дјецу, и искоришћавала их за порнографију.

Босна и Херцеговина 12.03.2016 | 08:44
Мајка сексуално злостављала дјецу

Након хапшења мајке, дјецу је преузео Центар за социјални рад из Велике Кладуше, а према незваничним информацијама, она су дан касније враћена родитељима осумњичене. Како се незванично сазнаје из извора блиских истрази, дјеца нису била животно угрожена и вјерује се да нису физички злостављана.

Полиција  је  у њиховој породичној кући пронашла порнографске фотографије и снимке. До сазнања да је мајка сексуално злостављала дјецу, дошло се сасвим случајно. Наиме, Тужилаштво БиХ недавно је оптужило супруга осумњичене жене због придруживања тзв. Исламској држави, и ратовања на подручју Сирије и Ирака.

У склопу истраге против супруга и оца, Опшински суд у Великој Кладуши наредио је претрес куће у којој је оптужени живио, међутим, приликом претреса истражитеља ФУП-а дошли су до сазнања о сексуалном злостављању двоје дјеце. У питању су дјеца у раној животној доби, а овај незапамћен случај потресао је и најискусније полицајце.

Мајка је раније радила у једној основној школи у овом граду, што цијели случај чини још страшнијим, јер је била у сталном контакту са дјецом. Међутим, када је супруг одлучио да оде у Сирију, он је натјерао да да отказ у школи и посвети се одгоју њихове дјеце. Припадници ФУП-а заплијенили су компјутерску опрему, мобилне телефоне, СИМ картице, оптичке медије, као и два бајонета и друге предмете који се доводе у везу с кривичним дјелима.

Отац врбовао џихадисте Према наводима оптужнице која је прије неколико дана подигнута против супруга осумњичене А.К., он је у илегалном месџиду код Хусеина Боснића добио контакте са особама које су активне на подручју Сирије и Ирака и детаљне инструкције како да их контактира.

Послије тога он је у новембру 2014. године, са још тројицом бх. држављана, отпутовао авионом у Турску, и илегалним граничним прелазом прешао у Сирију и прикључио се терористичкој паравојној формацији „Деwла Исламиyа“, у којој је ратовао и чији је активни припадник био више мјесеци. Средином 2015. године, он је ухапшен у Републици Турској, и изручен БиХ.

Тужилаштво БиХ га терети за придруживање страној војној или паравојној формацији која делује ван БиХ, чиме је починио кривично дјело противзаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским формацијама, пише Фактор.

Извор: Фактор

Коментари / 0

Оставите коментар