АБА: Ово је НАЈБОЉА петорка! Слажете ли се?

Канцеларија АБА лиге објавила је најбољу петорку за сезону 2015./16.! Ваш став?

Кошарка 11.03.2016 | 18:20
АБА: Ово је НАЈБОЉА петорка! Слажете ли се?

Пулен на плеју, Луваву на беку, а под кошем гужва: Драгићевић на четворци и двојица центара у петроци, Билан и Цирбес.

Ово је, према мишљењу канцеларије, тренера и навијача клубова АБА лиге, најбоља петорка за сезону 2015/16.

Иако је питање како би она изгледала на паркету...

Први тим лигашког дела Јадранске кошаркашке лиге чине двојац Цедевите Џејкоб Пулен и Миро Билан, затим центар Црвене звезде Маик Цирбес, бек Мега Лекса Тимоте Луваву и крило Будућности Тадија Драгићевић, саопштила је АБА.

Први тим лиге изабран је гласовима тренера, навијача и комисије лиге. Највећи проценат комбинованих гласова добио је Драгићевић, који је освојио 12,4 одсто гласова. За њиме следе Луваву (10,7), Билан (9,4), Цирбес (8,2) и Пулен (7,3).

За њима следе Едо Мурић из Партизана (6,1 одсто гласова), Омар Кук из Будућности (5,7), двојац из Звезде Квинси Милер (5,2) и Стефан Јовић (4,9), као и Никола Ивановић из Меге (3,1).

Драгићевић је добио и највише гласова тренера у лиги. После њега је био Луваву, а треће место поделили су Билан и Пулен.

За идеални тим гласао је укупно 6.781 навијач током 11 дана, а њихов фаворит био је Цирбес, кога су следили Милер, Јовић и Луваву. Идеални тим изабран је тако што су гласови тренера вредели 60 одсто, навијача 30 одсто, а комисије 10 одсто.

Ипак, поставља се питање да ли је систем гласања требало да буде осмишљен тако да све позиције буду заступљене у петорци, јер - у реалности - питање је како би изгледао овај "идеалан тим АБА лиге".

Раније је за најкориснијег играча (МВП) лигашког дела такмичења изабран Билан.

Коментари / 0

Оставите коментар