Радончић се неће појавити на рочишту

На Суду Босне и Херцеговине данас ће бити одржано рочиште у случају Фахрудин Радончић и други. Како је за Н1 потврдио адвокат Асим Црналић, Радончић се неће појавити на рочишту због здравствених проблема након што је из притворске јединице прије два дана пребачен на УКЦС.

Босна и Херцеговина 11.03.2016 | 11:32
Радончић се неће појавити на рочишту

Како је за Н1 потврђено из Суда БиХ, рочиште ће бити одржано без обзира да ли ће се Радончић појавити пред судијом Минком Крехо. Наиме, лидер СББ-а се већ два дана налази на Универзитетском клиничком центру због проблема са срцем.

Како је потврђено, на рочишту ће се појавити други оптужени у овом случају, Бакир Даутбашић, Билсена Шахман и Зијад Хаџијахић.

Подсјетимо, Радончићу је поново одређен притвор 4. марта након што је претходно прекршио мјере забране. Рјешењем Суда БиХ притвор може трајати најдуже двије године рачунајући од дана потврђивања оптужнице, до 15. фебруара 2018. године или до друге одлуке Суда.

Против Радончића, али и страначких колега Бакира Даутбашића и Билсене Шахман, је 15. фебруара потврђена оптужница по свим тачкама.

Они су својим дјеловањем, према наводима Тужилаштва БиХ, међусобним договарањем и међусобно повезаним радњама, у временском периоду од 14. 12. 2015. године до 12. 01. 2016. године, починили кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела, ометање рада правосуђа и давање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Наводе из оптужнице и кривицу наведених особа тужилац ће доказивати саслушањем 27 свједока, налазима четири стручна вјештака и прилагањем више од 160 материјалних доказа.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар