Злослутник: Пријети нам економски колапс

Члан познате банкарске породице очекује лом у земљама које муче пад цене сировина и велики доларски дуг, што за Србију значи мање извоза и инвестиција.

Свијет 11.03.2016 | 10:55
Злослутник: Пријети нам економски колапс

Џејкоб Ротшилд, један од најмоћнијих људи света, упозорио је да свету ове године прети нова економска криза, а да ће нарочито бити погођене земље у развоју које зависе од цене сировина и имају велики дуг у доларима.

Будући да се у овај опис савршено уклапа и Србија, сва је прилика да нас ни овог пута неће заобићи нов талас кризе, који доноси смањење извоза у ЕУ и Русију, мањи прилив страних инвестиција, као и повећање државног дуга у доларима, упозоравају домаћи стручњаци.

Спојени судови

"Нема никакве дилеме да ће се нова криза осетити и у Србији јер је светска економија као систем спојених судова. Ми смо најповезанији са ЕУ, па ако тамо буде кризе, смањиће нам се извоз и инвестиције, а и сада су нам то болне тачке. Мислим да ће доћи до пада свих економских параметара, Србија не може да буде острво", сматра финансијски аналитичар Драгован Милићевић. Долар ће, наставља он, наставити да јача према динару, што ће повећати расходе за плаћање енергената Русији, доларски дугови ће се повећати, а смањити извоз у Русију.

Џејкоб Ротшилд је у писму клијентима своје компаније „РИТ капитал партнерс“ написао да ће се ситуација у светској економији и на берзама у овој години погоршати, а најтеже ће бити земљама које зависе од цене сировина. Он предвиђа и да ће криза нарасти у целом свету. Тај став образлаже тиме што још није извесно у којој мери ће се економија Кине успорити, као и разочаравајућим растом бруто друштвеног производа у САД и Европској унији.

Баласт дугова

"У последњих неколико година земље у развоју убрзано су се задуживале у девизама, а сада им ти кредити долазе на наплату. Кредити су нарасли због раста курса долара, а ситуацију им додатно отежава и пад цена сировина на светским тржиштима. Такве земље, као што су Русија, Нигерија, Бразил, Казахстан, Украјина, биће у изузетно тешкој позицији" написао је Ротшилд.

Ротшилдове црне прогнозе потврдио је и Дејвид Липтон, заменик директорке ММФ, који је навео да се шири „опасно“ мишљење према којем су креатори политика широм света исцрпли све опције за подстицање привредног раста или су једноставно изгубили вољу, преносе светске агенције.

КО ЈЕ ЏЕЈКОБ РОТШИЛД

- Члан је чувене банкарске фамилије Ротшилд
- Његово богатство процењено је на пет милијарди долара
- Власник је инвестиционог фонда „РИТ капитал партнерс“

Извор: Курир

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Африцка Сљива

11.03.2016 10:13

Морам под хитно продати старо зељезо и лим.И други прогнозирају да цијене неце расти цијелу 2016 год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

С4

11.03.2016 10:23

"Он је масон, а масони знају све!" Што би рекао Шојић за Ћирка. А, успут, обичан смртник нема никакве користи од тзв. "страних инвестиција", тако да нам овакви рептили и њихови слугани који се зову "демократски изабрани" могу пљунути под прозор. Нама ни боље, ни горе, а они ће се већ некако снаћи. Није ова Ротшилд накарада писао писмо нама, него себи равнима. Само, заборавља да ћемо пред Богом сви да се поравнамо, а онда ће да буде гадне тарапане! ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевцан

11.03.2016 10:43

Да,нисте написали јос и да је сатаниста,као и један оних који постављају политицаре на власт,измедју осталих и властодрсце у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.03.2016 11:48

Није проблем овај фосил, него наса домаца багра која с њим попије каХву.

Name

МД

11.03.2016 11:41

Колико су американци дузни,давно су требали да банкротирају.Упорно се труде да другима сједну за врат како би их унистили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја МД.

11.03.2016 15:32

Добар коментар.

Name

Мд

11.03.2016 16:46

Због овог паразита и јест свијет у срању

ОДГОВОРИТЕ