Може ли Звезда да сачува Вијеиру?!

"Постоји резон и за продају, али постоји и озбиљан резон да га клуб задржи, посебно ако се буде играла групна фаза неког европског такмичења", каже његов менаџер Срђан Јеремић.

Фудбал 12.03.2016 | 14:00
Може ли Звезда да сачува Вијеиру?!

Ко каже да математика и фудбал немају никаквих додирних тачака? Црвена звезда је летос била у минус фази, осрамоћена у двомечу са казахстанским Каиратом, каријера Португалца Уга Вијеире, скрханог приватном трагедијом, такође је била у дебелој минус фази. Међутим, заједно су произвели ретко виђени плус.

Црвено-бели имају 32 бода вишка у односу на вечитог ривала и јединог озбиљног конкурента у Србији, а Уго Вијеира је у Суперлиги, благо речено, рехабилитовао каријеру. Тамо где је стао јесенас, спретни нападач наставио је и овог пролећа. На последњих седам првенствених мечева постигао је 11 голова и уписао три асистенције.

Сасвим довољно да на Маракани схвате да ће врло брзо бити суочени са озбиљном "слатком" муком. Португалац је део кичме доминантног тима у Србији, квалитет достојан Лиге шампиона... Али постоји и друга страна приче. Без икакве сумње Вијеира ће овог лета бити тражена роба, што не крије ни његов менаџер Срђан Јеремић.
"Уго је презадовољан у Црвеној звезди, преживљава најлепше тренутке у каријери. Његов квалитет никада није био споран, али увек му је нешто недостајало. Имао је и приватну трагедију, али коначно му се све поклопило у Београду. Он је овде звезда првог реда, народ га препознаје на улици, скандира му, а то није занемарљив податак. Ужива у Црвеној звезди и жели да заврши првенство у великом стилу. Сада му све полази 'од ноге'. А после...", остао је недоречен у изјави за МОЗЗАРТ Спорт менаџер првог стрелца Суперлиге.

Отежавајућа околност за руководство Црвене звезде је чињеница да Уго Вијеира има двогодишњи уговор са лидером Суперлиге. То практично значи да ће Звезда једину праву шансу да заради озбиљан новац на Португалцу имати овог лета. Када се на сва уста буде причало о Лиги шампиона, и када ће за Уга Вијеиру важити епитет који и данас важи - да је можда и најбољи странац који је икада заиграо за Црвену звезду.
"За Вијеиру је летњи прелазни рок још далеко. Он се нада, искрено се нада, да ће добити позив у репрезентацију Португалије за Првенство Европе. Не постоји португалски играч, изузимајући Кристијана Роналда, који је ефикаснији од Вијеире. Постоји озбиљна опција за репрезентацију. Ако се то не деси њему ће финансијски бенефит бити примаран приликом наредног трансфера. У годинама је када мора да размишља и о егзистенцији... Има уговор на две године, и биће занимљиво видети шта ће одлучити руководство Црвене звезде. Постоји резон и за продају, али постоји и озбиљан резон да га задржи, посебно ако се буде играла групна фаза неког европског такмичења".

Ове зиме Вијеира је на столу имао милионски уговор са кинеским Шангајем. Није се полакомио када је осетио мирис новца са Далеког истока.
"Титула је практично освојена. Вијеира је на тај начин остварио 80 одсто оног због чега је дошао у Црвену звезду. Показао је да је играч европске класе, головима помогао тиму. Европски успех био би на шлаг на торти... Видећемо шта ће бити. Извесно је да ће руководство Црвене звезде овог лета добити озбиљне понуде за Вијеиру. На њима је да процене шта им је чинити", јасан је Јеремић.

Уго Вијеира заједно са Донладом, Ле Талеком и Ибањезом спада у друштво најплаћенијих играча Црвене звезде. Досадашњим партијама оправдао је и зарадио сваки евро. И не само то. Португалац је можда доказ да Црвена звезда појачања за Лигу шампиона треба да потражи у Русији. Поред Вијеире из Премијер лиге су дошли управо Доналад и Ле Талек. Бинго до бинга летњег и зимског прелазног рока.
"Можда пронађемо и штопера за Звезду у Русији. И то једног, јер је Ле Талек показао да може да игра на тој позицији", кроз осмех закључује Срђан Јеремић.

Коментари / 0

Оставите коментар