Радоњић: Меч са ПАО-ом – 58. притисак

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да меч против Панатинаикоса има велику важност, али да није кључан у борби за пласман у четвртфинале Евролиге.

Кошарка 11.03.2016 | 15:40
Радоњић: Меч са ПАО-ом – 58. притисак

"Видим да на телевизији провејавају неке анализе да је овај меч кључан. Потпуно је нејасно како се дошло до тога. Наравно да је битан меч, али није кључан за пролазак даље. Долази нам један од најбољих тима Европе. Мотивација је огромна. Простом анализом, пет кола пре краја, долази се до тога да ће у наредном периоду за неки други меч моћи да се каже да је најважнији или како овде воли да нам се представи 'били или не бити'", рекао је Радоњић и додао:

"Дарушафака победи Ефес, па онда долази код нас и има шансу да иде у Топ 8, а сви су после другог кола мислили да нема шансе... Може тако и Ефес да победи... Но, има да се игра, јер се још траже неки резултати, а нама је наметнут нови притисак с којим морамо да се носимо. Мислим да ће сутра бити 58. притисак".

Црвена звезда дочекаће у петак у Београдској арени од 20.00 Панатинаикос у утакмици 10. кола Групе Е Топ 16 фазе Евролиге.

Радоњић је поновио да очекује веома тешку утакмицу и оценио да је ПАО доводјењем неколико играча добио на додатном квалитету.

"Видело се одмах да су доводјењем направили искорак. Победили су Фенер, а онда су и у Малаги били изузетно добри. Много тога ће они имати да покажу у наставку такмичења и с оптимизмом размишљају о четвртфиналу, а можда и више од тога", рекао је тренер црвено-белих.

Радоњић је казао да ће играчима додатна мотивација бити велика подршка навијача ове сезоне.

"На нама је велики задатак да парирамо једном великом тиму, вишеструком прваку Европе, да направимо још један подвиг против тима који је бољи него у Атини када смо играли. Морамо да будемо на горњој граници наших могућности, да одиграмо концентрисано, одговорно и паметно свих 40 минута", рекао је он.

"Надамо се да ћемо пред нашим навијачима, којих ће бити и највише до сада, пружити добру игру и да ћемо успети да славимо", казао је тренер црвено-белих.

Радоњић је додао да је здравствено стање у екипи добро и изразио наду да ће и на утакмици бити тако.

Улазница за утакмицу готово да нема, а како је новинарима речено остало је 'стотинак за ниво 400'. Такође, гостујућих навијача неће бити јер је уз консултације полиције одбијен захтев Панатинаикоса за 200 карата.

Црвено-бели после девет одиграних утакмица заузимају четврту позицију у Групи Е са пет победа и четири пораза, док је ПАО трећи са шест тријумфа и три пораза. Црвено-бели славили су у сусрету првог круга у Атини.

Звезда би у случају тријумфа била корак ближе пласману међу осам најбољих екипа Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар