Џикић: Није постојао само један проблем...

Тренер Партизана Александар Џикић оценио је мора да буде задовољан урађеним од када је дошао у клуб.

Кошарка 11.03.2016 | 21:45
Џикић: Није постојао само један проблем...

Џикић је додао и да га радује што је екипа наставила да ради и тренира на исти начин и после испуњења основног циља – опстанка у лиги.

"Мислим да се мора бити задовољан. Освојили смо пето место у АБА лиги и играли смо финале купа, претходно избацивши прошлогодишњег освајача (Црвену звезду)", рекао је Џикић.

Џикић је почетком јануара преузео Партизан, који се тада борио за опстанак и у последњих осам кола остварио је учинак од шест победа и два пораза, од чега је један био од лидера Будућности, а други од Олимпије после четири продужетка, у последњем колу такмичења и у утакмици која није имала такмичарски значај.

Црно-бели су коло пре краја такмичења победили и евролигаша Цедевиту, иако им тај меч није ништа доносио у резултатском месту, а загребачкој екипи је евентуална победа доносила предност домаћег терена у плеј-офу.

"Прошло је тачно два месеца. Наш првенствени циљ је био опстанак у АБА лиги, а оно што ме посебно радује је да је екипа и после тог момента наставила да се понаша на прави начин и игра сваку утакмицу озбиљно и професионално, без калкулација било које врсте", рекао је тренер.

Партизан од Џикићевог доласка не само да је почео да бележи боље резултате, него је и заиграо много боље, а играчи су деловали расположеније. Тренер није могао да каже шта је прво што је урадио када је преузео тим.

"Није постојао само један проблем на који се могла усмерити сва пажња. Било је потребно момке добро протрести, убедити их да могу да играју победничку кошарку и извести их кроз тај стресан и захтеван период", рекао је Џикић.

Партизан је АБА лигу завршио на петом месту, а следеће такмичење које га чека је Суперлига, чији почетак зависи од учинка Звезде у Евролиги, као и Звезде и Мега Лекса у плеј-офу регионалног такмичења. Та пауза може бити око 30, 45 или 60 дана.

"Дужина паузе практично одваја досадашњи део сезоне и оно што предстоји, и то у толикој мери да се може размишљати као да почиње следећа сезона. Играчи ће добити одредјену паузу. Сачекаћемо још да видимо како и када ћемо играти државно првенство. То (дугачка пауза) је нешто потпуно ново... али све ће се знати када се буду знали остали параметри. Посебан проблем ће бити припремне утакмице", рекао је Џикић.

Партизан је пред краја АБА лиге појачао искусни Новица Величковић, док се Михаило Андрић опоравио од повреде.

"Долазак Величковића ће донети његово искуство и квалитет. Андрић је у другачијој ситуацији – паузирао је готово читаву сезону и њему тек сада предстоји најтежи период повратка: паркет, лопта, проналажење ритма и уигравање са остатком тима", рекао је Џикић.

Најранији почетак Суперлиге је 9. април, а најкаснији је 8. мај. Осим тада, лига може почети и средином априла.

Коментари / 0

Оставите коментар