Надал: Немам везе са допингом, ништа не кријем!

У смирај ’случаја Марија Шарапова’, Рафаел Надал рекао је да он никада није имао никакве везе са недозвољеном супстанцама.

Тенис 11.03.2016 | 21:00
Надал: Немам везе са допингом, ништа не кријем!

“Никада нисам био ни у искушењу да урадим нешто погрешно, веома сам далеко од тога, од допинга. Потпуно сам чист, вредно сам радио током целе каријере и када сам повређен, не узимам ништа забрањено како бих се брже вратио на терен“, рекао је Надал.

Током каријере колају гласине и приче о Рафином наводном допинговању, а и он је свестан тога.

“Чуо сам то неколико пута и мало сам уморан од свега тога. Себе видим као амбасадора тениса и не бих на тај начин нарушио имиџ узора за младе играче. Верујем у спорт и у његове вредности. Спорт је пример друштву, пример деци, и када бих радио нешто што није у складу са тиме, лагао бих себе, а не своје противнике“, додао је Шпанац на конференцији за новинаре пред турнир у Индијан Велсу.

Надал каже да је користио неке иновативне терапије када се опорављао од повреда колена, али да никада није крио о чему је реч.

“Током целе каријере био сам отворен, никада нисам покушавао да скривам било шта. Радио сам ПРП (терапију обогаћеном плазмом) – први пут је било фантастично, други пит је било лоше, нисам играо тенис седам месеци. Такође, имао сам и терапију матичним ћелијама два пута на колену и све је прошло како треба. Не ради, нити сам икада радио ишта погрешно“.

Рафа каже да постоји национални доктор који врши проверу за све шпанске играче.

“Већ годинама је тако и никада не бих узео било шта без његовог знања“.

Надал се дотакао и повода целе приче – чињенице да је Марија Шарапова пала на допинг тесту.

“Тешко је замислити да тако нешто може да се деси, али грешке се дешавају. Она треба да буде кажњена. Желим да верујем да је то била грешка са њене стране и да није хтела то да уради. Ипак, очигледно је реч о немару и зато она мора да плати“, закључио је Шпанац.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ОО7

11.03.2016 20:43

Из Француске долазе другачије вести.

ОДГОВОРИТЕ