Пут ка ЕУ нема алтернативу за регион

Предсједник Владе Србије Александар Вучић рекао је у разговору са парламентарном делегацијом БиХ у Парламентарној скупштини НАТО да пут ка ЕУ нема алтернативу за све земље региона и да ће свака од ових земаља бити у прилици да одлучи који обим сарадње и интеграција ће имати са НАТО.

Србија 09.03.2016 | 20:55
Пут ка ЕУ нема алтернативу за регион

Вучић је посебно истакао важност очувања добросусједских односа са БиХ на бази поштивања суверенитета и територијалног интегритета БиХ, што је, како је навео, један од његових политичких приоритета.

Он је охрабрио званичнике БиХ да наставе да убрзавају европски пут, те нагласио да инсистира на сталном унапређењу економских односа са БиХ, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Вучић је истакао значај унапређења билатералних и мултилатералних односа земаља западног Балкана.

Предсједавајући делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини НАТО-а Никола Ловриновић и члан делегације Асим Сарајлић, који бораве у дводневној радној посјети институцијама законодавне и извршне власти Србије, разговарали су и са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем, министром одбране Зораном Ђорђевићем и министром без портфеља задуженим за европске интеграције Јадранком Јоксимовић.

У разговору, коме су присуствовали и чланови Комитета за цивилну димензију безбједности и Поткомитета за демократско управљање Парламентарне скупштине НАТО-а, као и чланови делегација Црне Горе и Грузије у Парламентарној скупштини НАТО, размијењена су мишљења и информације о политичкој и економској ситуацији на западном Балкану, као и о достигнутом степену европских и евроатлантских интеграција земаља региона.

Чланови делегације БиХ у наставку посјете Србији састаће се са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем, а најављено је да ће сутра обићи и камп за мигранте, те о изазовима мигрантске кризе разговарати са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александром Вулином.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЦАПАЈЕВ

09.03.2016 20:30

И АКО ИМАС М**А ПРОВЈЕРИ ТО НА РЕФЕРЕНДУМУ ПА АКО НАРОД КАЗЕ ДА....КО НАМ Је КРИВ

ОДГОВОРИТЕ